sigarayı bıraktım (inşallah)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M.YILDIZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hadi ustalar darısı başımıza... bende 1 hafta içmedim evde olunca aklıam gelmiyor pc başındayken felan dışarı çıkıcna birinin elinde görünce hele bide yemek yedikten sonra dışarı çıkınca ya sigara dumanı yada birini içtiğini görünce dayanamıyorum tek dal sigara için paket alıyorum sonra derken gerisi geliyor.... Musa ustam bol bol çilek ye yada sigara içenle rbol bo lçilek yesinler ciğerleri çabuk temizlemek için...saygılar...

12 yaşında başladım ben. Şimdi 26'yım. Bilfiil 14 yıl sigara içmişim. Hem de astımlı, bronşitli ciğerlerimle. öyle çok içtiğim yoktu ama yine de en kötü gün yarım paketi bulurdum. Gün olurdu elimden 4 paket geçerdi.

5 yıl önce bir profa gitmiştim. 30 yaşına gelmeden elinde fısfısla dolaşırsın demişti. Yine de arlanmadım, devam ettim. Anam hakkını helal etmeyeceğini söyledi, yine de arsızlık ettim. Eşim karşı çıktı, gizledim. Ama sonunda...

5 ay oldu şimdi bırakalı... Geçen ay doktora gittim, astım dedi. Şimdi tedavi oluyorum. Uzun sürecek bir tedavi. Tedaviye yeni başlamama rağmen gerçekten rahatladım. Tadını bilemezsiniz...

Türlü türlü şeyler denemiştim bırakmak için. Sakız mı dersiniz, nikotin sakızı mı, nikotin bantı mı, fındık fıstık mı, şeker mi, irade mi v.b...

Ancak hiçbiriyle olmadı. En fazla bıraktığım 3 hafta idi. Kesinlikle bırakamam diyordum. Dünyada en son bırakacak benim diyordum. Ölümü bile göze almıştım bir ara...

Ama sonunda bunu keşfettim:

http://www.umutgrup.com/kullanimi.html

Aylarca bende bir işe yaramayacağını düşündüm. Salladım, almadım. Ha bayram da geçsin ha yılbaşı da geçsin derken; 1 Ocak'ta son iki sigaramı içtim. Zaten içilmesi gerekiyor kullanmaya başlamak için. 7 günde bıraktırdığı iddia ediliyordu. Ama kurallara uygun kullanılırsa. 3., 4. gün gına geldi, lanet olsun dedim. Ama verdiğim paraya kıyamadım.:D 60 YTL

Kullandım... Ve iyi ki de sıkılıp bırakmamışım. Şimdi çok şükür! Yukarıdaki adresten inceleyin bakın. Bende işe yaradı. Kafamda tam olarak bitirememiştim ben. Hala da bitiremedim... Ancak -biraz pinti miyim neyim:D - bir 60 YTL daha vermek istemiyorum. O nedenle canım istediğinde kendimi frenliyorum...

Bırakmak isteyenlere önerim bu. Yan etkisi hiç olmadı. Zaten tamamen bitkisel. Ancak 3 günden sonra neymiş bu deyip atmamak gerek. Bir de tadı çok acı. Karanfilden hayatım boyunca nefret ettim ama bu uğurda 7 gün boyunca ağzımın içi karanfil koktu. Ama değdi...

Tavsiye ederim. Sigara ciğerlerimizi mahvediyor. Bence bir an önce siz de...:good:

hemen sigara bırakanlar grubu kurup bi başlık altına toplanalım :D
nerden ve nasıl başladığımı bilmediğim bu laneti mayıs 1 den bu yana bırakmak için uğraşıyorum. bant + sakızla gidiyoruz şimdilik kafadan silmek gerekliymiş önce.hiç nikotin ihtiyacım olmasada 10 saniyede bi sigara yaksammı acaba?? diye geçiyo aklımdan fena bi durum..

ayrıca 4 senede %20 kayıp warmış ciğerlerde hala içmek isteyenleride uyaralım buradan:)

10 senede yüzde 20 yine iyiymiş :D bi rahatlama geldi :p

sigarayı bıraktından sonrada 10 yıl bir arayla akciğerler kendini yenileyip taptaze bir ciğere kavuşabiliyoruz... valla bende doktorun yalancısıyım hatırladığım kadarıyla 10 yıldı:D ayrıca bırakmak en iyisi ama yanında biri sigara içtiği zaman insan dayanamıyor yak bi taneden ne olcak düşüncesi her insan var belli:S ayrıca arkdaşlar pasif içici olmamk için de dikkat etmek lazım içmeyenlerede burdan hatırlatma...saygılar...

Ben, 7 yaşından bu yana sigara içiyorum 18 yıldır içiyorum hergün gece yatarken artık içmeyecem deyip bırakıyorum sabah kalkınca dayanamayıp aç karnına yakıyorum.
:sorry: :p

2 ay oldu bu sefer başardım:alkis: :alkis: :alkis: :good: :good: :good: :rock :rock :pon: :pon: :pon:
300 ytl kardeyım depoyu bı ful edım onunla:kop: :kop: :kop:

:alkis: :alkis: :alkis: bravo valla umarım hiçbir şekilde başlamassın

Geri