Sıfır Otoda ÖTV indirimi Hk

3-5 bin arası bir indirim söz konusu olcakmış büyük ihtimal.zaten 3-5 bin hatta daha fazla zam yaptı firmalar.bakalım kime yarayacak bu düzenleme seçim öncesi...

Son düzenleme:
otomotivde indirim

arkadaşlar açıklandı ekonomik kriz paketi ötv de yaklaşık %4 galiba indirim yarın başlıyor yani 40 milyarlık araç galiba 36 milyar civarına satılıcakmış

iyide benim anlamadığım bunu ekonomik paket önlemle ne alakası var yani bu önlem değilki bu tam aksine milletin cebindeki parayı söğüşlemek için yapılan bir numara

eyer milleti rahatlatacaksanız böyle olmaz ekmekde indirim yaptır elektriki doğalgaz benzinde süper indirimler yap yani halkı rahatlatıcı şeyler yap otobüs gemi taşımacılıkda indirim yap

millet zaten kriz var diye harcama yapmıyor param cebimde kalsın diyor sen milleti harcamaya teşvik ediyorsun indrimlerle bana çok saçma geliyor bu paketinde bir işe yarıycağını sanmıyorum adam zaten parası yok sen %4 indirim yapsan ne olur yapmasan ne olur..

birde şu var paketin seçim yatırımıda olduğu çok belli düşünülmeden alel acele yapılmış bir paket adam sıfır araba alıcak bu krizde iyide arabasını kaça satıcak krizden önce 30 milyaralık ikinci eller şimdi kriz falan ayağına olmuş 23 milyar 24 milyar

hesapta otv 99 depremi sonrasında geçici (!) olarak yürürlüğe konulmuştu. hangi hükümet böyle bir kaynağı ortadan kaldırmak isterki. baksanıza 10 yıl oldu!!!!

aynen yazdığın gibi olacak.. maksat bankalar kredi verebilsin; maksat lüks tüketim mallarına olan düşük talep, yükselsin; maksat krizden en fazla etkilenen sektör olan otomotivin, yabancı ülkelerdeki sahipleri biraz olsun rahatlatılsın.. Otomobile verilen paranın acaba kaçta kaçı memlekette kalıyor??

Devlet-hükümet milleti, halkı düşünse ikinci el araçlara olan talebi artırmaya çalışır; kaldı ki aklı başında olan hiç bir yönetici kiz döneminde otomotivi falan zerre kadar umursamaz.. Zorunlu tüketime dönük vizyon belirler..

hadi hayırlısı..
indirimli günler baslıyor..

Valla sizede yaranilmaz... Adamlar agizlariyla kus tutsalar gene tenkit ediliyorlar :)

yaramaz cunku otv zaten 99 yılında geçici olarak getirilmişti. ya tumden kaldırsınlar. yada boyle geçici indirimler otomotiv piyayasını öldürmesinler. şimdi 2. eller yok pahasına gidecek. bunları hesap edeniniz varmı.

yani olay şu adam 10 milyar zarar edip arabasını satıp üstüne bir ton para sayıp evdeki altını bozup satıp bandaki parayı çekip sıfırlayıp hatta evini falan haciz ettirip gidip 3 milyar ucuz diye indirim için şu kriz zamanı sıfır araba alıcak mantık budur..

bunun adıda ekonomik önlem paketi ada bakınız yalnız önlem...

önlem alıcak olsan sebze meyve et de toplu taşımada ekmekde benzinde köprüde gişelerde falan filan indirim yapki bu önlem olsun..

bu indirim bence sadece burjuva üst kısma yarar adam 70 milyara range rover jeep alıcağına şimdi bu indirimden faydalanıp 60 milyara alıcak bu zengini daha çok zengin yapıcak başka bir şey değil garibana yaramaz...

Valla sizede yaranilmaz... Adamlar agizlariyla kus tutsalar gene tenkit ediliyorlar :)

abicim hele bi kuşu tutsunlar, bakarız :D :D

kaan abi rusyada bile çok faha makul ve mantıklı sübvansiyonlar var; ama rusyaya dudak büken hükümetimiz, yakında "kgbnin tetikçisi" dedikleri putini mumla aratacak bize. Öyle bir iyilik yapıyorlarki valla düşman başına ben kaan abi :)

Geri