sıfır araca yapılcak uygulamalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yihit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yihit

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar sıfır arabaya boya korumaya gerek varmı sizce? araba siyah oldugu için ilerde 1-2 aya parlaması geçerse die bi korkum var :S birde sıfır Astraya sizce neler yaptırmalıyım boya koruma-kaput flimi vs.

şimdilik dokunmayın arabaya hiç gerek yok biraz zaman geçsin attırırsınız..

Sifir araca cila uygulamayin hele pastayi kesinlikle...en iyisi sipray cila eger uygulamak istiyorsan..ve arkasindan eger kirlenince yikayacaksaniz kesinlikle sampuanli degil bu da o cilayi alip götürecektir....cünkü araba yikayicilari teterjan kullaniyorlar oto sampuani degil...sirf tazyikli su ile yikayinca cila zaten kiri üzerinden akitacaktir...sonra bez ile durularsiniz....

Ben 2008'de arabamı sıfır aldım ve mumla kaplanmış orijinal parlaklığından dolayı süngerle yıkama dışında dikkat etmeye çalıştım.Ancak 3-4 ay sonra malum yol şartları,park alanlarındaki yayaların geçerken araca poşet çanta temasları çok dikkatli bakıldıgında kılcal derin olmayan çizikler oluşturduğunu üzülerek gördüm.Ünlü koruma markalarının yetkilileri aracınızı sıfırken getirseydiniz sonuç daha farklı olurdu ve bu küçük yüzeysel çiziklere maruz kalmazdınız dedi.Uzun yol yaparken öndeki aracın kaput üstüne fırlattıği mucur (taş) olsun hasarı asgariye indirdiğinide söyledi.Ben arabayı alınca boya koruma yaptırmadığıma çok pişmanın bundan sonra sıfır araba aldığımda mutlaka ilk işim boya koruma olacak.Siz yinede ünlü ve kendini ispatlamış koruma firmaları ve yetkili servisle görüşüp sağlıklı bir karar alın.Benim oyum koruma yaptırmaktan yana.
sevgiler saygılar

not: Benim aracımda safir siyah ve o korkunuz 3-4 ay sonra parlaklığı geçmesi ve dikkatli bakılınca görünen dairesel kılcal çizikler mevcut.(Üstelik sıfır aldığımda araca fırça sürdürmeyen,fiberoptik denilen toz bezinden başka bez sürdürmeyen,kuyu suyu olan yerlerde yıkatmayan,cam sileceği ile suyunu çektirtmeyen kişilerdenim.

Son düzenleme:
İyi bir yerde kaliteli bir boya koruma yaptırmanızda fayda var.

kesinlikle boya koruma yaptırın.ben 2006 yılında astra g aldım ve boya korumaya soktum.çok faydasını gördüm.ayrıca devamında da sünger ve şampuanla yıkadım arabamı.yıkamacıya gitsem de kendi şampuanım ve süngerimle yıkattım.şu anda bile görenler aracı yenimi boyattın diye soruyorlar...

ben ılk aldgımda yaptrmadım su an 6 ayda bır yaptyrym cok yararını gordum boya koruma sıyah arabaya şart

peki ziebart mi sonax mı yada başka bir firma mı? birde ankarada önereceginiz bir yer var mı?

araç şampuanında yada boya korumasında fln. önerebileceğiniz markalar varmı?

Şampuanda Sonax ya da Turtle Wax

Boya korumada Ziebart.

Geri