Ben 2008'de arabamı sıfır aldım ve mumla kaplanmış orijinal parlaklığından dolayı süngerle yıkama dışında dikkat etmeye çalıştım.Ancak 3-4 ay sonra malum yol şartları,park alanlarındaki yayaların geçerken araca poşet çanta temasları çok dikkatli bakıldıgında kılcal derin olmayan çizikler oluşturduğunu üzülerek gördüm.Ünlü koruma markalarının yetkilileri aracınızı sıfırken getirseydiniz sonuç daha farklı olurdu ve bu küçük yüzeysel çiziklere maruz kalmazdınız dedi.Uzun yol yaparken öndeki aracın kaput üstüne fırlattıği mucur (taş) olsun hasarı asgariye indirdiğinide söyledi.Ben arabayı alınca boya koruma yaptırmadığıma çok pişmanın bundan sonra sıfır araba aldığımda mutlaka ilk işim boya koruma olacak.Siz yinede ünlü ve kendini ispatlamış koruma firmaları ve yetkili servisle görüşüp sağlıklı bir karar alın.Benim oyum koruma yaptırmaktan yana.
sevgiler saygılar
not: Benim aracımda safir siyah ve o korkunuz 3-4 ay sonra parlaklığı geçmesi ve dikkatli bakılınca görünen dairesel kılcal çizikler mevcut.(Üstelik sıfır aldığımda araca fırça sürdürmeyen,fiberoptik denilen toz bezinden başka bez sürdürmeyen,kuyu suyu olan yerlerde yıkatmayan,cam sileceği ile suyunu çektirtmeyen kişilerdenim.