sıfır arabalardaki yakıt tüketimi????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mnurlu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mnurlu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
....

Son düzenleme:
ilk 1-2 depo tüketimi yüksektir.Sonrasında normale döner.Bunun sebebi ise motorun ilk zamanlarıdır ve haliyle biraz sıkıdır.İlk 1000 km de düzelir ancak tamamen düzelme süreci 3-4 binleri bulacaktır.

Her ne kadar otomobillerde rodaj zamanı düşsede parçaların birbirine uyum süreci farklı olabiliyor. Bizde aracımızı ilk aldığımızda 7-8 litre yaktığına şahit olmuştum ama çok kısa sürmüştü sonradan 4,5-5 litrelere düştü. Anlayacağın kısa bir alışma dönemi. Randıman konusu ise her motor için farklıdır ama genel olarak 2000-2500 km sonrası tam randıman alınır.

benim corsa c ilk aldığım zaman ne yakıosa şimdide onu yakıyo 3 senedir...
belki ilk bi iki depo fazla yakmıştır ölçmemişizdir ama genel durum böle

Kullandıkça motor parçaları birbine uyum gösterir yağı suyu yerini bulur dişliler parçalar birbirine iyice oturur ilk 1000 yada 2000 km biraz fazladır ama sonra normal seyrini bulur yanlız hiçbir zaman hiç bir araç fabrika verileri gibi yakmaz :)

bundan yaklasık 2 ay önce babama audi a4 almıstık. ilk aldıgımız 1000 - 1200km haddinden fazla yaktı. hatta bizde bi önceki kasası wardı dedikki eski kasası daha az yakıyormus. simdi araç 9000 km civarında yaktıgı yakıt ilk aldıgımız zamana göre belki yarı yarıya düşmüştür diyebilirim. artık yeni üretilen araçlarda rodaj yok denilsede özellikle dizel araçlarda ilk 1000 - 1500 km yorulmamalıdır. motorun tamamen alısma süreci ise 4000km civarıdır.

Kullandıkça motor parçaları birbine uyum gösterir yağı suyu yerini bulur dişliler parçalar birbirine iyice oturur ilk 1000 yada 2000 km biraz fazladır ama sonra normal seyrini bulur yanlız hiçbir zaman hiç bir araç fabrika verileri gibi yakmaz :)

Katılıyorum. aynı olayları yaşadım.

merhaba arkadaşlar...
1.6 enjoy elegans paketli aracı geçen hafta aldım...araç 550 km.de..ortalama tüketim hiç 1\10 altına düşmedi..normalmi..sizce?
diğer konu ise..4 viteste 155 km.sürat. normalmi...?ayrıca bu süratlere ulaştığınızda arka taraftan sanki.bir parşüt açılmış gibi..araç gitmekte zorlanıyor....5 vitese attiğımda..180 üzeri çıkamadım...yorumlarsanız cok sevinirim...TEŞEKÜRLER

merhaba arkadaşlar...
1.6 enjoy elegans paketli aracı geçen hafta aldım...araç 550 km.de..ortalama tüketim hiç 1\10 altına düşmedi..normalmi..sizce?
diğer konu ise..4 viteste 155 km.sürat. normalmi...?ayrıca bu süratlere ulaştığınızda arka taraftan sanki.bir parşüt açılmış gibi..araç gitmekte zorlanıyor....5 vitese attiğımda..180 üzeri çıkamadım...yorumlarsanız cok sevinirim...TEŞEKÜRLER
araç 1000 km ye gelmeden bu kadar hızmı yaptınız?
yakıt şu an için normal ilerde düşecektir.
4. viteste 155 normal değil yeni araba için çok fazla hatta 5. vites bile fazla yeni araba için

Geri