Sıfır araba Rodaj Süresinde Hızlı mı Yavaş mı

kararsiz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aralık ayı sonunda 1.3 CDTI 111.YIL opel astra sedan satın aldım. Teslimat sırasında satış elemanı bana ilk 1000-2000 km biraz düşük vites yüksek devirli kullan, yakıt biraz fazla olur ama sonra toplar dedi.

Forumlarda araştırdım rodaj süresinde tam aksine yavaş binin diyorlar. bende o adamın dediğini dikkate aldım haliyle ve genelde 4.viteste 3.000-3200 devire kadar çıktım arabayla. Tabi standart bir sürüş yapmadım, ara sıra yumuşak sürdüm. şuna 500 KM araç.

E ne yapacaz tam net bilen birisi var mı?

aracın turbo oldugun ıcın rodaj esnasında max 3500 dd vıtes atabılırısn ama fabrıkadan cıktıgı ıcın rodajı yapılmıs oluyor sonradanyenı motor yapıldıgı zaman rodaj yapıyorsun sen kafana gore kullan :D

aracini 1500km boyunca orta devirde sakin kullan zorlama..sonra cik uzun yola sakince 100km sonra bir ara 120km in 90km sonra cik 130km ardindan yine 100km ....böyle böyle yavas yavas cik 160km felan tekrar in..bu sekilde yaparsan uzun ömürlü ve yag yakmayan bir araca sahp olursun..dedigim gibi nefes ladira aldira...
hayirli ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin

arkadaşım yeni caddy aldı 1.6 TDI vites farketmeksizin 2000 devir in altına düşmemesi gerektiği söylenmiş vw servisinde en sağlıklısı orta seviyede kullanmak sanırım ben rodaj boyunca 3000 d\d geçmedim 2000 altınada düşmedim 120000 oldu hala tıkır tıkır rodaj dan sonra düz yolda da max 230 gördüm . . .

normal şekilde kullanın..max hızı geçmeyin..ani fren yapmayın ilk 1000-2000 km de...servisin bana söyledikleri..fazlada titizlenmenin gereği yok..rahat olun..hayırlı olsun..

Geri