Şiddetli yağmurdan sonra gelen tuhaf sesler.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dgnzcn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dgnzcn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracım 1997 model Astra F 1.6 16V İzmir'de son 2-3 gündür şiddetli yağmurlar yağdı bende o esnada yollarda trafiğe takıldım ve farketmedende olsa yüksek su birikintilerinden geçtim ve suları sıçrattım sağa sola.

daha sonra farkettim boşta dururken yada yolda giderken farketmez gaz versemde vermesemde tuhaf sesler geliyor.

bunu neden yapar? problem oluşur mu?

Sesi duymak lazım, disbritör, enkejsiuyonlu ise bobin vs. bakmak gerek.

Hava filtresi hali hazırda kirliyse ve suyla ıslanmış ise tıkanır. Açık filtre varsa motora su kaçar çok sudan hızlı geçişte.

arkadaşlar motor kaputunu açtım ve sesi dinledim sol taraftan kayışların olduğu yerden geliyor. gaz verdikçe seste artıyor neden olabilir ?

kendi kendine geçer mi? zararı olur mu?

V kayisi islandiysa ondan geliyor olabilir

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

2 gün oldu ama ses hala devam ediyor. çok hafif azalma var gibi.

Ustam senin v kayışı civarında kayış veya bilyalara su sıçrıyor. O bölüme bi baktır bence neden su geliyor diye

Arkadaşlar sarı oklar ile gösterdiğim yerlerin birinden geliyor ses. Kulağım beni yanıltmadıysa altaki sarı okun olduğu küçük motorun olduğu yerden geliyor tiz viyyyk sesi.

araç boştaykende mesela motor devri yükselince viyyyyyk siye ince bir ses geliyor. gaza bastıkça ses artıyor araç boşta olsun yada giderken olsun farketmiyor ses artıyor yani gaza basınca..

arıza ne olabilir tahminen kaça patlar?

Ekli dosyalar

• maxresdefault.webp
    maxresdefault.webp
    40.7 KB · Görüntüleme: 17
yaprak dal çakıl taşı toz toprak falan kaçmış olamaz mı bende kapıya kadar sudan geçtiğimde altından sarmaşıklar sarkıyordu

3-4 gündür ses devam ediyor önemli bir problem değildir deyip geçer diyorum ama geçmedi meret. ustaya mı gitsem acaba

Geri