sıcaklık göstergesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EFE_20
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EFE_20

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
sıcaklık göstergesi yardım

arkadaşlar benim araçta ısı göstergesi 90 c yi bile görmüyor. 50-60 c gösteriyor ama motora el değimiyor. ancak motor ısınınca fan açılıyor. onda bir sorun yok gibi. arıza nerde çözemedim. birde rolanti ayarıda bir acayip. motor sıcak olsa bile 1500 devirde çalışıyor. usta biraz oynadı bu seferde bazende motor soğuk olsa bile 600 de falan çalışıyor ve motor titreme yapıyor. keyfi nasıl isterse yani. acaba rolanti düzenleyici ve motor ısısı müşüründe mi bir problem var?:sorry:

Son düzenleme:
Araç 1.8 karbüratörlü sanırım
Hararet göstergesi için hareket halinde 50-60C lerde duruyorsa durduğunuzda 90 dereceleri gösteriyorsa termostat açık kalmış demektir
Rölantini ayarınız için ise araçta lpg varsa eğer karbüratörün boğazının yarısını kapatıyorlar fazla hava almaması için yoksa araç fakir çalışıyor.Onun ayarı önemli.bildiğim kadarıyla onun ayarını motor tam 90 derecede iken yaptırmanız gerekiyor.Kolay gelsin

Araç 1.8 karbüratörlü sanırım
Hararet göstergesi için hareket halinde 50-60C lerde duruyorsa durduğunuzda 90 dereceleri gösteriyorsa termostat açık kalmış demektir
Rölantini ayarınız için ise araçta lpg varsa eğer karbüratörün boğazının yarısını kapatıyorlar fazla hava almaması için yoksa araç fakir çalışıyor.Onun ayarı önemli.bildiğim kadarıyla onun ayarını motor tam 90 derecede iken yaptırmanız gerekiyor.Kolay gelsin

cevabınız için teşekkür edrim. ancak rölanti ayarı değişken davranıyor. bazen alçak bazen yüksek. bazen gaza basıp çekiyorum düşükken yükseliyor bazen tam tersi. lpg den farklı bir sorun olsa gerek

karbüratörle ilgili bir sorun olabilir; havayı fazla alıyor olabilir; karbüratörün conta takımının değişmesi gerekebilir;jiklede sorun olabilir; eğer sorunu lpgde yapıyorsa regülatör arızalı olabilir...

benzer bi sorunu olan araca servisimde rastlamıştım göstergede hararet ibresinin hareketini saglıyan motor arızalıydı...

Geri