Sıcak Hava Nerden Geliyor..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan satir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

satir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar.

2000 Model Opel Astra CD aracım var. Son 15 gündür seyir halinde olup hararet göstergesi 90 olunca ön tafaftan ayaklarımıza sıcak hava geliyor.Ayrıca bu esnda araçta belli olacak şekilde güç kaybı olmakta . Bir ustaya götürdüm ama bir şey yok dedi.Aracın kaloriferini 15 gün kadar önce açtım sıcak hava üfledi sonra kapattım.Fan düğmesi sıcakta kaldı .Bu sebebten olur diye soğuk konuma aldım durum değişmedi. Konu hakkında tecrübesi yada fikri olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.İlginiz için teşekkürler...

arkadaşım kılimanın ve kaloriferin sıcaklık ayarlarını düşük konumda bırak bunu dene

Merhaba Arkadaşlar.

2000 Model Opel Astra CD aracım var. Son 15 gündür seyir halinde olup hararet göstergesi 90 olunca ön tafaftan ayaklarımıza sıcak hava geliyor.Ayrıca bu esnda araçta belli olacak şekilde güç kaybı olmakta . Bir ustaya götürdüm ama bir şey yok dedi.Aracın kaloriferini 15 gün kadar önce açtım sıcak hava üfledi sonra kapattım.Fan düğmesi sıcakta kaldı .Bu sebebten olur diye soğuk konuma aldım durum değişmedi. Konu hakkında tecrübesi yada fikri olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.İlginiz için teşekkürler...

büyük ihtimalle düğmeler bozulmuştur. benim başıma gelmişti. yaz-kış ayaklara sıcak geldi 1 sene :)

büyük ihtimalle düğmeler bozulmuştur. benim başıma gelmişti. yaz-kış ayaklara sıcak geldi 1 sene :)

sauna gibi oldu desene, bak bunu opel zayıflama modu olarak tanıtabiliriz :)

aynı sorun bendede var. motor ısınınca vitesin alt bölümünden ve direksiyonn alt tarafından sıcak geliyor. galiba izolasyon iyi değil ndan kaynaklanıyor

sauna gibi oldu desene, bak bunu opel zayıflama modu olarak tanıtabiliriz :)

:kop: :kop: :kop: aynen öyle. o zamanlar izmirde yaşıyordum. arabanın kliması da yoktu, ve izmir yazı!!! gerçekten kilo veriyo insan. arabaya binmek zorunda kalınca ağlamak geliyordu içimden. camdan sıcak üflüyor, donun bile ıslanırken bide ayaklara sıcak üflüyo araba :)

:kop: :kop: :kop: aynen öyle. o zamanlar izmirde yaşıyordum. arabanın kliması da yoktu, ve izmir yazı!!! gerçekten kilo veriyo insan. arabaya binmek zorunda kalınca ağlamak geliyordu içimden. camdan sıcak üflüyor, donun bile ıslanırken bide ayaklara sıcak üflüyo araba :)

:kop: :kop: :kop: ilahi yaa..

bende iğrenç bir espri yapayım mı?

satir: sıcak hava nereden geliyor?
ezgene:Balkanlar'dan.

:p kabul ediyorum igrençti.

benim 2001 vectra cdx aracımda elektronik kontrollu klima var. diyelim ki klimayı 18 dereceye ayarladık ve kısa bir muddet calıstırıp kapattık. artık aracın havalandırma ızgaralarından soguk hava geliyor. diyelim ki 30 derece yaptık biraz calistirip kapattik. artik arac isine ızgaralardan sıcak hava gelmeye baslıyor.
elektronik klimalarda durum bu şekil. manuel kontrollu klimalarda da sanırım bu sekildedir. koraayy arkadasımızın de onerdigi gibi soguk konumuna alıp biraz (15 sn yetiyor) calıstırın ve kapatın. sanırım sorun cozulur.

zaten hiç sıcak havaya alınmadıki klima ayarı hep soguktaduruyor.

Geri