Shell helix motor yağı hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astracı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

astracı

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2.0 Vectra B kasa aracıma sürekli gm yağ kullandım.En son değişimde shell helix HX 7 marka bir motor yağı tavsiye üzerine koyduk.Aracımda hafif yağ kaçakları vardı.Bu yağı koyduktan sonra kaçak daha fazla olmaya başladı.

Contaları değiştirdik kaçak devam etti.

Tekrar sıvı conta kullanılarak yenilendi.Kaçak devam ediyor hala.

Motor kapağını tam arkasında emme manifoltu sanırım oralarda bile yağ kaçakları olmaya başladı.Daha önce oralarda yağ kaçağı yoktu.

Bu yağ bana ince gibi geldi 10-40 olduğu halde.Acaba bu yağdan kaynaklı bir kaçak olabilir mi?
Bu yağı kullananlar var mı aranızda merak ediyorum.
Ben bir daha bu yağı kullanmamaya karar verdim.

merak ettiğim bir konu var neden GM marka yağ kullanmıyor sunuz ? üzerinize alınmayın genel olarak arkadaşlar sürekli yağ konusunda soru soruyorlar .. ben sürekli GM kullanıyorum şimdiye dek hiç bir sorun yaşamadım hem orjinal yağ hemde ucuz diğerlerine göre bence... kaçak konusuna gelincede eğerki tüm contalar keçeler v.s. sağlamsa yağ kaçağı olmaz.. mutlaka bir yerlerde kaçak vardır...

Demekki bu yağı forumda kullanan yok herhalde.Başka forumlarda bu yağı çok övüyorlar aktif temizleme falan diye.Demekki kullanmamak lazım.

belkide sizin eski yağınız artık iyice işlevselliğini yitirip çamurlaşmıştır yeni yağı koyunca patladı gitti :) gm koysanızda aynı şeyin olması yüksek ihtimal gibi geldi bana.

Zamanında (doksanlı yılların ortalarına doğru) 1972 model aracımda arkadaş tavsiyesi ile Shell helix'in 20/50 olanını bir kere kullandım. O yıllarda piyasaya yeni sürüldüğü için epeyce sükse yapmıştı. Ama o günden bu güne kadar da bir daha helix'i aklıma bile getirmedim. Çünkü ısınınca yağın akışkanlığı azalıyordu, fazla köpürüyordu, dolayısı ile görevini yeterince yapmıyordu.

slm bir akadaşımın aracınında üst takım jonta değişti yağın ne olduğu çok önemli değil bence arkadaşımda yağdan oluyo diye düşünüyordu 1 ay aradılar üst kapakta çatlak varmış şimdi en ufak sızıntı bile kalmadı iyi bir ustaya baktırın derim

shell helix kullanıyorum.motor daha sessiz ve daha performanslı.8000km sonra yağ çubuğunu çektiğimde yağı iki parmağımın arasına aldım hala uzuyordu 15 gün önce servisde yağ filtre değişimi yaptırdım shell helix bagajda duruyordu rica ettim onu koydular belki herkes memnun kalmayabilir ama ben memnunum,başka yağ kulanırsam oda gm den başkası olmaz,saygılar.

merak ettiğim bir konu var neden GM marka yağ kullanmıyor sunuz ? üzerinize alınmayın genel olarak arkadaşlar sürekli yağ konusunda soru soruyorlar .. ben sürekli GM kullanıyorum şimdiye dek hiç bir sorun yaşamadım hem orjinal yağ hemde ucuz diğerlerine göre bence... kaçak konusuna gelincede eğerki tüm contalar keçeler v.s. sağlamsa yağ kaçağı olmaz.. mutlaka bir yerlerde kaçak vardır...

GM orjinal yağ diye bir şey yok, daha doğrusu opel kendisi yağ üretmiyor. yurt içinde ve yurt dışında fason olarak yağ ürettirip GM bidonlarına dolum yaptırıyor.
opel bir kaç yıllık teklif alıp, en ucuz fiyatı veren firmaya fason yağ ürettiriyor. yurt içerisinde üretilen yağların daha önceki üreticisi Shell idi şu andakileri, ise petrol ofisi üretiyor.
GM yağlar tabiki kullanabilir ama kalitesini bilerek, orjinal yağdır ve çok kalitelidir demek çok doğru değil.
ucuz olması da sattıkları yağın kalitesi ile orantılı olduğundan.

Al yağın iyisini çekme kaygısını.

GM orjinal yağ diye bir şey yok, daha doğrusu opel kendisi yağ üretmiyor. yurt içinde ve yurt dışında fason olarak yağ ürettirip GM bidonlarına dolum yaptırıyor.
opel bir kaç yıllık teklif alıp, en ucuz fiyatı veren firmaya fason yağ ürettiriyor. yurt içerisinde üretilen yağların daha önceki üreticisi Shell idi şu andakileri, ise petrol ofisi üretiyor.
GM yağlar tabiki kullanabilir ama kalitesini bilerek, orjinal yağdır ve çok kalitelidir demek çok doğru değil.
ucuz olması da sattıkları yağın kalitesi ile orantılı olduğundan.
Yani GM yağlar kalitesizmidir? Koskocaman Opel firması araçlarında kalitesiz yağ kullanarak zamanından evvel oluşabilecek yıpranmaları göze alabilir mi :(?

Geri