seyir halinde stop ediyor

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hakis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hakis

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
arkadaşlar mrb.problem arabamın seyir halinde iken stop etmesi.yani hız 70-80 arsı ışıklara yaklaştıgımda debrijaj firen yapma esnasında birden stop ediyor ne sallama nede silkeleme yapıyor.üstelik marşa basınca anında alıyor. iki defa geldi başıma.araç gazdayken yaptı bunu benzin de deniyorum yaparmı bilmiyorum.bunun sebebi nedir.teknik servis kem küm edip duruyo.şurdandır diyemiyor.lütfen konuya vakıf arkadaşların msj larını bekliyorum.
ara. 1994 opel astra 1.4 arzıza lambası yanmadıgı için makineye baglatmadım.durum karışık yani.
 
rolantide durum nedir peki?
ben pek anlamam ama sanki bu tarz seylerde bogaz kelebegi ve egr temizligini oneriyorlar..
 
rolanti normal.erg bende duydum ama ustalar adını bile anmıyor.ustaya gidince yapılabilecekleri benim söylemem kadar gıcık bi durum yok
arabadan sogudum.
 
ankaradasiniz sanirim. orada çok iyi ustalar var. yetkili servisle ugrasmayin. onların derdi tamir degil. cebinizdeki para..

forumda arastirma yapin ankara servisleri ile alakalı. hatta sanirim bir sponsor servis var sitede.
 
evet ankaradayım.teknik servise kalsa dediginiz gibi cebimizdeki son kuruşu alacak.ama bu konuda aracı nereye götürecegimi bilmiyorum.işten anlayan usta bulmak çok zor.
 
egr başka bişey değil forumda da bununla ilgili bi sürü konu var
 
bendede oluyordu aynı sorun bogaz kelebeğini temizlettirin sorun çözülecektir. diye umud ediyorum.
 
bende de bu sorun 2 yil once kadar vardi. ustam yüksek devirde sürüş yapmamı soyledi. kurumun disari atilmasi için. o yüzden sizde bir süre 5000 devir civarina gidiniz.
 
Bu konunun açılmasına sevindim. 2004 meriva var bende de. Temmuzun yedisinde İst. Bolu istikametinde otobanda ilerlerken 130-140 km hızla giderken ilk defa araç gaz kesme sebebi ile galiba sarsıla sarsıla gitti bir ara. Yakıtın azizliğidir deyip yolumuza devam ettik. Araç Gerede'de yağ lambası yaktı. Motor yağı alıp koyduk,arıza ışığı söndü. Yolumuza devam ettik. Ordu'ya vardık (Aracım LPG li). Bir süre sonra araç özellikle stabilize köy yollarında düşük viteste kullanırken debriyaja basıp vites değiştirip tekrar gaza bastığımda stop etmeye başladı.
Stop ettikten hemen sonra tekrar çalıştırdığımda düzensiz rölantide çalışıyor, akü işeretine benzer arıza ışığı yanık kalıyordu. Aracın kontağını kapatıp tekrar çalıştırdığımda normale dönüyor yoluma devam ediyordum. Sürekli olan bir şey değildi. Ve sonuçta hiçbir arıza ışığı yanmıyordu.

Sonraları asfaltta giderken de 1,2 ve 3 viteslerde geçişlerde debriyajdan ayağımı çekip gaza bastığımda araç tepki vermiyor. Gaza basmaya devam ettiğimde birden araç bir anlığına fırlıyor sonra stop ediyordu. Sonra çalıştırıp yoluma devam devam ediyordum. Şunu belirteyim yüksek hızlarda bir sorunum yok.

Bu durum sıklıkla olmaya başladı ve ustalara götürdüm. Çoğu LPG ayarındandır deyip ellemedi. LPG ayarını servisinde yaptırdım. yine devam etti. LPG ayarını yüzde 5 artırdılar bir süreliğine sorun çözülür gibi oldu. Hala daha az da olsa stop ediyor ve bunun hemen hepsi seyir halinde ayağım debriyaj basıkken oluyor. 900 KM yol geldim. Işıklarda bir ya da iki defa yaptı o kadar.Şu an ek olarak agrasif kullanımlarda yapmaya başladı ve artık sadece stop ediyor. Stop etmeden önce arabayı sarsmıyor yani.Bana rölanti ayarlama kelebeğini temizletmemi önerdiler. Bir de sizden öneri alayım dedim.
Bu arada ben gaza fazla basmadan araç kullanan biriyim. Motor 3000 deviri nadiren aşar. Bir hatamı da belirteyim. Genelde hem gazda hem benzinde 6000 km boyunca hep yakıtı bitirip öyle benzin ya da gaz aldım. Şimdiden teşekkür ederim.
 
bende saltın tı silkeleme hiç bişey yok.seninde dedigin gibi yüksek devirde giderken ışılara yaklaştıgımda debriyaj firen yapma esnasında stop ediyor.arkadaşlar egr den oldugunu yazmışlar.ustama sorucam senin sorunada cvp olmuştur bence.çünkü aynı arızayla uğraşıyoruz.
 
Geri
Üst