Seyir halinde 80C° geçince tekleme yapıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ogen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ogen

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
A kasa opel vectra kullanıyorum seyir halinde giderken 80C° yi geçer geçmez motor hafiften bir silkeleme yapıyor ve arıza ışığı yanıyor 3 saniye sonra normale dönüyor ışıkda sönüyor. Her seferinde 80C° sıcaklığı geçerken aynı şeyi yapıyor.

Sizce neden olabilir.

cihaza baglanması lazım

lpg varmı aracta..yada sıcaklık sensöründe bi sorun olabilir

Aracta lpg yok.
Araçta bi kaç tane sıcaklık sensörü var sözünü ettiğin hangisi ve neredeki.

Bildiğim kadarıyla 80 dereceyi geçince rolanti motorundaki elektirik kesiliyor. Ve motor devri için ufak bir aralık bırakıyor. Fakat sorun ordan olmamalı çünkü o parçayı yeni temizledim ve çalışır durumda olduğunu biliyorum.

Gaz kelebeğindende olacağını sanmıyorum çünkü gaza yarım basılıyken bile aynı şey oluyor.

Mutlaka sıcaklıkla ilgisi olan bişi olmalı yani 80 derecede devreye giren veya devreden çıkan bişi ama ne?

Son düzenleme:
rolenti ayarlayıcı hiçbir zaman devreden çıkmazki.yani 80 derecede arac rolentide calışmıyomu calışyo her derecede calışyo.o yanlış onu aklınızdan çıkarın.mesela ışıklarda duruyosunuz.rolentide stop eder ozman.gazvermeniz gerek.ısı sensörü şarj dinomosunun orda mavi bi sensör..bide eğer fan erken acıyosa fandada sorun varsa arıza lambası yanar

Geri