Sevdiğiniz Değişik Lezzetler

Antakya'da her zaman yapılır. Belirli bir mevsimi yok.

Mersin tarafından haberim yok Savaş Abi. Ama orada da farklı olacağını sanmıyorum.

Kerebiç Antakya'da da yapılır. Her mevsim yapılır. Fakat kerebiçin olmazsa olmazı bir çeşit tatlı sostur. "köpük" denilir. Şekerden yapılıyor ama nasıl yapılır hiç bilmiyorum. Uzun Çarşı'da bir iki yerde satılıyor. Başka yerde bulamazsınız.

Anneme sordum şimdi; çöven otundan yapılıyormuş.

fft5_mf776117.Jpeg

Foto yok demiştik ama dayanamadım yükledim yine, kusura kalmayın. :)

bittim...

arkadaşlar; kerebiç mersin ve adana da yılın 365 günü satılıyor. önceleri mersine bi işim çıksada, gittiğimde alsam diye baya bi uğraş verirdim, ama sağolsun kerebiççi oğuz adanaya şubesini açınca beni bu dertten kurtardı. kilosu 20 tl civarı, hafta da yarım kg alınca bana bol bol yetiyor.
savaş abi senin canın sağolsun, ben sana kargoyla gönderim abi !!! :D

Mersinli arkadaşlar, kerebiç köpüğünden Mersin'de de bulunuyor mu? Ben yalnızca Antakya'da var diye biliyorum.

Mersinli arkadaşlar, kerebiç köpüğünden Mersin'de de bulunuyor mu? Ben yalnızca Antakya'da var diye biliyorum.
olmaz olurmu? kerebiç : köpüksüz satılmaz ki? ayrı düşünülemez bence!! :)

O kadar kerebiç muhabbetinden sonra dayanamadık bugün kerebiçcioğuz'un sitesinden 1 kilo cevizli 1 kilo fıstıklı sipariş verdik bakalım nasıl :D İlk defa burda duyduk ismini

O kadar kerebiç muhabbetinden sonra dayanamadık bugün kerebiçcioğuz'un sitesinden 1 kilo cevizli 1 kilo fıstıklı sipariş verdik bakalım nasıl :D İlk defa burda duyduk ismini
abovv valla tadına doyamayacaksınız, alışkanlık yapacak.. ben genelde dolap ta bekletiyorum, ve soğuk yemeyi tercih ediyorum.
yalnızki cevizli pek hoşunuza gitmeyebilir, en lezzetlisi fıstıklı olanı!!

arkadaşlar; kerebiç mersin ve adana da yılın 365 günü satılıyor. önceleri mersine bi işim çıksada, gittiğimde alsam diye baya bi uğraş verirdim, ama sağolsun kerebiççi oğuz adanaya şubesini açınca beni bu dertten kurtardı. kilosu 20 tl civarı, hafta da yarım kg alınca bana bol bol yetiyor.
savaş abi senin canın sağolsun, ben sana kargoyla gönderim abi !!! :D

Valla İzmir'e döndüğümde koordine edelim de evdekilere bir sürpriz yapayım.

Ben bu işin piri olarak Mersin'deki bir pastanenin adını duymuştum.

Bak bunu duyduğum iyi oldu :).

Geri