Sevdiğiniz Değişik Lezzetler

Zengin bebesi seni :). Bizler ev yapımı salça ile vita yağını (o zamanların margarini) bulduk mu sevinçten havalarda uçardık.
Doğrudur Savaş abi eskiden öyleymiş ne yazıkki :) :maden:

eve gideyim ilk olarak ekmeği ikiye ayırıp üstüne biber soğan peynir zeytinyağı zeytin kaşar fırına ver çıkınca üstünde az bir nar ekşisi :D tavsiye ederim mükemmel oluyor :) adınıda arkadaşlarla gariban pizzası koyduk :D birde kıyma soğan salça karışımı çok güzel oluyor yumurta kırınca tadına doyum olmuyor :)

Soğanın okları çıkar. Oklar bir güzel yıkanır temizlenir. İtinayla doğranır tavaya atılır. Hafifçe kavrulur. Üstüne de yeteri kadar yumurta kırılır. Kıymalı yumurta da neymiş dedirtir insana...

eve gideyim ilk olarak ekmeği ikiye ayırıp üstüne biber soğan peynir zeytinyağı zeytin kaşar fırına ver çıkınca üstünde az bir nar ekşisi :D tavsiye ederim mükemmel oluyor :) adınıda arkadaşlarla gariban pizzası koyduk :D birde kıyma soğan salça karışımı çok güzel oluyor yumurta kırınca tadına doyum olmuyor :)

bir tam somun ekmeğemi koyacan bu kadar şeyi...Allah evdekilere sabır versin. evlat mubarek mutfak öğütücü gibi:D

Başlığı görünce aklıma geldi.

Bugün hanım arkadaşlarıyla bir araya gelmişti. Pastalar, börekler falan...

Gelirken de bana pasta gibi bir şey getirmiş sağolsun. Yemekten sonra yedim yemeye ama hanımın bakışları falan tuhaftı.

Nasıldı, dedi. Fena değil ama ilginç bir şey, dedim. Gülmeye başladı. Sıkıştırdım söyledi. Pastanın hamuru kuru fasülyeden yapılmış. Zaten değişik bir şeydi, belliydi. O an hissettiklerimi yazmayayım. Kaç kere öğürdüğümü hatırlamıyorum. Hala aklıma geliyor...

Kuru fasülyeli yaş pasta, düşünsenize...

İşin ilginç yanı yemeye yedim, duyunca bir tuhaf oldum.

Yapan kadın Elazığlı imiş. Elazığlılar zevk sahibidir benim bildiğim!

Başlığı görünce aklıma geldi.

Bugün hanım arkadaşlarıyla bir araya gelmişti. Pastalar, börekler falan...

Gelirken de bana pasta gibi bir şey getirmiş sağolsun. Yemekten sonra yedim yemeye ama hanımın bakışları falan tuhaftı.

Nasıldı, dedi. Fena değil ama ilginç bir şey, dedim. Gülmeye başladı. Sıkıştırdım söyledi. Pastanın hamuru kuru fasülyeden yapılmış. Zaten değişik bir şeydi, belliydi. O an hissettiklerimi yazmayayım. Kaç kere öğürdüğümü hatırlamıyorum. Hala aklıma geliyor...

Kuru fasülyeli yaş pasta, düşünsenize...

İşin ilginç yanı yemeye yedim, duyunca bir tuhaf oldum.

Yapan kadın Elazığlı imiş. Elazığlılar zevk sahibidir benim bildiğim!

bizim hanım da pırasalısını yapmış ,yedim çok güzel dedim, pırasalı dedi:D evde çok oturmak bazen ilginç buluşlara zemin hazırlıyor gibi:D

bizim hanım da pırasalısını yapmış ,yedim çok güzel dedim, pırasalı dedi:D evde çok oturmak bazen ilginç buluşlara zemin hazırlıyor gibi:D
Sorma biz çalışırken çok aktiftik, emekli olunca resmen şapa oturduk. Yeni şehir, yeni çevre, yeni hayat bize çok monoton gelmeye başladı. Burada emekliler için bol miktarda kurslar var (yemek, pasta, seramik, resim, koro ...... ) Geçenlerde eşim gittiği yemek kursunda bir arkadaşından aldığı tarif üzerine kuru üzümlü ıspanaklı bir yemek yaptı, tatlı tatlı yedik :D.

taş fırından yeni çıkmış somun ekmeğinin üstüne tereyağı sürüp az tuzlayıp sıcak sıcak götürsem..akşam akşam kollesterol 500 olur heralde

Geri