Sevdiğiniz Değişik Lezzetler

Sky Turk'te bir herif var, adını hep unutuyorum. Yunan adalarında falan dolaşır genelde. Onun bir programında denizden yeni çıkmış bir ıstakozu değişik bir şekilde servis ettiler. İtinayla öldürüldükten sonra :) kuyruk kısmındaki et yine kendi kuyruğu tabak haline getirilerek içine doğrandı. Etin üstüne bir çeşit sos döküldü. Sosun içinde hayvanın kafasının içindeki sıvılar da vardı. Güzelce çırptılar ve eti sosladılar. Pişirmeden öylece hapur hupur götürdüler. Ne yalan söyleyeyim, belki midesiz diyeceksiniz ama o anda tatmak istedim o şeyden... :)

Hatırladım, Ayhan Sicimoğlu idi adı.

pastaneden sipariş ettim şimdi . dayanamadım şirozbeg ......

Şimdi bu saatte yeşil zeytinleri ayıklıcan teker teker, domatesleri küp şekilde doğrucaksın, yazın toplanmış salamura edilmiş kekikleride üstüne döküceksin. Biraz tuz biraz el yapımı nar eşkisi karıştır babam babam karıştır.. Yanına al çayını afietle ekmeği daldır daldır ye ;))

Şimdi bu saatte yeşil zeytinleri ayıklıcan teker teker, domatesleri küp şekilde doğrucaksın, yazın toplanmış salamura edilmiş kekikleride üstüne döküceksin. Biraz tuz biraz el yapımı nar eşkisi karıştır babam babam karıştır.. Yanına al çayını afietle ekmeği daldır daldır ye ;))

Hataylının hali başka oluyor. :rakir:

Hataylının hali başka oluyor. :rakir:

Şimdi hazırlıklara giriştim :D kekiğim var nar eşkiside var babam sağolsun yapmış :D girişeyim şu işe :D:D

çiğköfte..

Ben garibanım. Bir baş kurusoğanı azıcık salçayla kavurup ekmek arası yapmak, benim için dönerden bile değerlidir.

Öğrenci iken yapardık mükemmel olurdu;
Yarım ekmek içine acı biber salçası sürüp yemek :)

Ekmek arası ketçap :D

Geri