Ses İzalasyonu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan satir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

satir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba . Dün yaklaşık 99-2000 model oduğunu tahmin ettiğim bir opel astraya bindim arkadaşımın arkadaşının arabası falan...kısa keselim.. Dikkatimi çekti arabanın içine hiç denilecek şekilde ses geliyordu. Sordum ses izalasyonu yaptırmış .harika olmuş arkadaşlar .. ama samimi olmadığıöızdan ve araya laf girdiğinden tam olarak soramadım bu ses izalosyon işi tam olarak nedir kimler yapar, maliyeti nedir..
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim...

ünlü araba koruma firmaları yapıyor hemen hemen tüm büyük alışveriş merkezlerinin otoparklarında veya bazo özel oto servislerin de ya da oto kuaförlerinde 400-800 arası fiyatlarla uygulanıyor
birkac farklı sekli bulunuyor ama en yaygın kullanılanları araca dıştan lift edilip altına uygun yalıtım lar yapıldıktan sonra sıvı silikon gibi bi
r madde tatbik edilerek hareketli parcaların kaporta zeminine carparak cikarttıgı sesler aracın altında bulunana vidalar vs gibi titresim yapan nesneler daha stabil hale getiriliyor bir de aracın şasisinde muhtelif tahliye delilteri var aracın içine su girince falan cıkmasına da yarıyor bunlar bu deliklerde tıkanmış oluyor muş bu sıvı ile
bir de aracın içerisinde taban ve tavan döşemesinin altına birkac kat şeklinde yalıtım malzemesi de konuluyormuş ama bu zannederen biraz tuzu bir uygulama1000-1500 ytl arası herhalde
ben ilk cıktıgı donemlerde CNN de bir otomobil programında izlemiştim % 60 gibi bir izolasyon degerini garanti ediyorlardı şu an ki teknolojileri ne durumdadır bilemiyorum Bu arada ben de yok boyle bir yalıtım tamamıyle genel kultur amaclı yazdım ok...

zibart gibi firmalar yapıyormuş duyduğuma göre.

Geri