servise gitme km si

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HUNTER13
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Normal olarak 15.000 km veya 1 yıl tamamlanınca gitmen gerekir.tanıdığım bütün ustalar ilk 2000-3000 km geçtikten sonra motor yağı ve yağ filitresini değiştirmemi önermişti motorun sağlığı açısından.ama sana kalmış tabi malum maddi durumlar

opelin gözünün yağını yiyelim arkadaşlar

ben 15000de gittim simdi 24000 oldun 30000de giderim

Bende endişede oldugum ıcın gıttım gecenlerde 15000 den önce gelmene gerek yok dedi usta..
Araba su anda 8300 de bi kere silecek suyu eklemek ıcın actım kaputu o kadar:D

ilginiz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar :alkis::good:

15000 km de bir ya da bir yıl içinde 15000'den az yapılıyorsa senede bir. Yağ değişimi 7500 km de bir.
Ben 15000 km de bir bakıma sokuyorum yaklaşık 2 senede bir oluyor; yağınıda 10000 km de bir değiştiriyorum...

Çapak olayı pek inandırıcı gelmedi bana. Nasıl bir teknolojidir ki motorda çapak kalsın. Anadol'da bile çapak olmamıştır eminim. Tabi bahsettiğiniz başka birşey ise bilemiycem...

Çapak olayı pek inandırıcı gelmedi bana. Nasıl bir teknolojidir ki motorda çapak kalsın. Anadol'da bile çapak olmamıştır eminim. Tabi bahsettiğiniz başka birşey ise bilemiycem...
bilmiyorum ama bana da inandırıcı gelmedi...

Çapak motorun montajında değil rodajında oluşur belli aşınan, oturan parçalar olur yeni araçlarda bu arada çapak çıkar doğal olarak.

Geri