Servis kararsızlığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Redcell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu konuştuğum usta benim sorularımın tamamına cevap verdi sağolsun,yağ filtresi değişmiyor dedi neden dedim sanzımanın içinde komple revizyon geçirdiğinde değişir,bazı araçlar hariç dedi,senin araban için böyle değil revizyon sırasında olacak bir iş der

Kendi uyguladığı yöntemi öneriyor ,yöntem herkesin bildiği tapayı çıkarıp ne kadar çıkarsa o kadar yağ değiştirmek sonrası için bir kaç kere bu tekrarlayarak yağın maksimum şekilde yenilenmesi sağlanır der toplam maliyet sadece yağ ve küçük bir işçilikten ibaret ve sonrası için aracın her normal periyodik bakımında 3-4 litre yağ masrafıyla her bakımda sanzımanında yağını tazelemek uygun olur der

Opelin sitesi üzerinde Gerçek otoya mesaj attım akşam saatlerinde arandım,sordum yöntem nedir,aynı şeyi söyledi çıkan kadar yağ değişir dedi,servis prosedürü bu şekilde dedi farklı bir uygulama olsa ve verimli olsa kesinlikle opel cihazı bize zorunlu kılar diye bir cevap aldım fiyat olarakta yağın litresi 30 tl

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bu vakum cihazını ilk kez duyuyorum. Selenoidlere zarar verme olasılığı var mı acaba? Videosunu burada paylaşır mısın?

Vakudan çok pompa aslında, şanzumanın normalde soğutucuya yolladığı yağı alıyor yeni yağı pompalıyor. Normal çalışırkende şanzuman yağı soğutucuya basıyor aynı basınç soğutucudaki yağı şanzumana geri basıyor. Yani şanzuman açısından fark olmadığı için bir zararda söz konusu değil.

Bu konuştuğum usta benim sorularımın tamamına cevap verdi sağolsun,yağ filtresi değişmiyor dedi neden dedim sanzımanın içinde komple revizyon geçirdiğinde değişir,bazı araçlar hariç dedi,senin araban için böyle değil revizyon sırasında olacak bir iş der

Kendi uyguladığı yöntemi öneriyor ,yöntem herkesin bildiği tapayı çıkarıp ne kadar çıkarsa o kadar yağ değiştirmek sonrası için bir kaç kere bu tekrarlayarak yağın maksimum şekilde yenilenmesi sağlanır der toplam maliyet sadece yağ ve küçük bir işçilikten ibaret ve sonrası için aracın her normal periyodik bakımında 3-4 litre yağ masrafıyla her bakımda sanzımanında yağını tazelemek uygun olur der

Opelin sitesi üzerinde Gerçek otoya mesaj attım akşam saatlerinde arandım,sordum yöntem nedir,aynı şeyi söyledi çıkan kadar yağ değişir dedi,servis prosedürü bu şekilde dedi farklı bir uygulama olsa ve verimli olsa kesinlikle opel cihazı bize zorunlu kılar diye bir cevap aldım fiyat olarakta yağın litresi 30 tl

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Servis prosedürünü merak edip ararken şunu buldum. Normal kullanımda yağ değişimine gerek yok ağır kullanımda 60binde değişim denmiş. Gerçi araçların ömrü 10 yıl üreticilere göre. sizinkide 9-10 yaşında.

attachment.php

Ekli dosyalar

• AT.webp
    AT.webp
    50.6 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Bugün aracı bakıma götürdüm,yaptırdığım işler için harcadığım parayı yazıyorum ki sizlere fikir olsun arkadaşlar;

Motor yağı Castrol 4 lt 65 tl
Yağ filtresi 10
polen filtresi 10
yakıt filtresi 10
hava filtresi 10
buji 30
üst kapak contası 20
Z rotu sağ sol 40
şanzıman yağı GM 3 lt 70
Amortisör takozu sağ sol 50
ön arka silecekler 40
arka silecek kapak 10
karter koruma sacı 50

işçilik olarakta 150 tl verdim istediğim gibi oldu sesi değişti gidişi değişti arabanın,karter koruma sacı yokmuş onuda aldım gayet iyi oldu,bu arada sanzıman yağı resmen çamurdu.5-10 bin km sonra sanzıman yagını bir daha yenileyeceğim.

Fiyatlarda uygun geldi bana.... Zaten fiyattan çok memnuniyet bence daha önemli....
güle güle binin

Parçaları parçacıdan kendim aldım k.kartına 3 taksit eve geldim baktım banka 8 daha vermiş 11 taksit oldu parçalar

hangi serviste yaptırdınız ?

ÖZEL BOSTANCI OPEL SERVİSİ

BOSTANCI OTO SANAYİ SİTESİ E BLOK NO:8-10
34752 - BOSTANCI / İSTANBUL
Gsm: - Anlık Mesajlaşma:
Tel: 0(216) 5754472- Fax:5754459

Burada yaptırdım önceden opel kullanan bir arkadaşım önermişti,direk gittim baktılar,yapılması gerekenleri çıkardık.Ben parçaları kartla alacağımı belirttim hemen karşısındaki parçacıya yönlendirdiler.getirdik parçaları 2 saatte hazır aldım aracı.

Geri