Servis kararsızlığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Redcell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Redcell

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,İstanbul Emirgan'da yaşıyorum,aracım 2004 model Astra G Elegance Otomatik.
Bir takım eksikleri bulunmakta,periyodik bakım.ön fren balataları,şanzuman yağı,arka 2 amortisör,ön viraj demirinden gelen ses gibi bir takım işler araç 103000 km de.

Birkaç yerden fiyat aldım fakat asıl sorun kime,hangi servise yaptıracağım önemli olan o,şanzuman yağı değişimi ustalık,tecrübe ve donanım gerekliliği olan bir işlem en çok kafama takılan sorunda bu.

Ben Maslak Opc Opel ve Olcayto Bosch,Bostancı Atak Opel servisleriyle görüştüm fiyatlar hakkında birbirine yakın fiyatlar çıktı ama fiyatı şimdilik 2. Sıraya koydum

Bunların üzerine siz değerli üyelerden servis veya usta tavsiyesi bekliyorum

Tavsiyem otomatik şanzuman yağı değişimini diğer işlerden ayırın kapı kapı ATF vakum cihazı var mı diye sorun varsa orada yaptırın cihaz olunca ustalık gerektiren bir iş değil. Eski yağ vakumlanıyor yeni ATF yağ konuluyor. O vakum cihazı olmayınca yarıya kadar boşalt doldur gez yarıya kadar boşalt doldur gez... gibi saçma sapan bir işlem yapılıyor.

Diğer işlemler içinde cebinize en uygunu parçaları sizin alıp gözünüzün kestirdiği biyerde taktırmanız olacaktır hiç biri zor işlemler değil öyleki aracımın periyodik bakımını,balata değişimini, arka amortisör değişimini amatör olarak ben yaptım. Viraj demirleri için lift şart ama oda basit bir işlem.

Sizin başlığı okudumda haklıymışsınız :) bende bu yüzden herşeyi evimde yapar oldum adam gibi işçilik yok. MMesela arkadaş en bilinen yerlere fiyat sormuş eminim en fazla 1inde ATF vakumu ya vardır yada hiçbirinde yoktur.

Bosch serviste var o vakum cihazından,ayrıca yağı değiştirmeden önce bir temizleyici katkı kullandıklarını katkıyı koyup 50 km sonra geri geldiğinde vakum cihazına bağlayıp değişimi yaptıklarından bahsettiler.

Opc de böyle bir cihaz yok parça parça değişimi yapılan yöntemi kullanıyor,Çiftkurtlar yetkili servis ise yağ değişimi için 250 tl gibi bir rakamdan bahsetti.

Sanzumanı riske etmeden servise bayılalım parayı diyorum diğer işler içinde yer bakalım diyorum kendime

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bu gün maslak sanayi de biraz daha turladım şaka gibiydi,Çiftkurtlar yetkili servise girdim direk var mı vakum cihazı dedim dediki ne cihazı ne vakumu tapayı söker ne çıkarsa yensini koyarız dedi.

Sonra bir kaç otomatik vitesci özel servise gittim aldığım cevap ''abi o makina hikaye....''

daha bir sürü akıllara durgunluk verecek adamlarla konuştum bir daha gitmeyi düşünmüyorum maslak sanayiye

Otomatik vites yağı için kararımı kesin olarak verdim Eral oto servis adam makinanın videosunu youtube koymuş gidip yaptırıcam oraya sanzuman yağını

Bu vakum cihazını ilk kez duyuyorum. Selenoidlere zarar verme olasılığı var mı acaba? Videosunu burada paylaşır mısın?

otomatik şanzuman yağ değişimi - YouTube

video bu,fakat fiyatı duyunca dilimi yuttum,650 tl ve 12 lt yağ gerekli dedi,sonra bu BG marka cihaz sahip başka bir servisi aradım bostancı da dediği fiyat 750 tl oldu ve 6 lt lik aracım için 18 litre yağ gerekeceğinden bahsetti

sonra bir arkadaş tavsiyesi ile bostancı da 30 yıldır otomatik sanzıman işi yapan Nihat isimli bir usta ile görüştüm makinanın kendisinde olduğunu fakat önermediğinden bahsetti yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bir takım sorunlar yaşamış ve hiç bir zaman yüzde yü değişim mümkün değilmiş

Yetkili servisler arasından maslak çiftkurtları tavsiye ederim.

Geri