• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Service Park Assist Uyarısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tountzai1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba aranıza yebi katıldım astra 1.6 cdti 2014 cosmo stil aracta “servis park yardımcısı” hatası veriyor geri vitese taktığımda kamera cok kötü buğulu hösteriyor ve klavuz cizgileri cıkmıyor ama sensörlere yaklaşında ön sersörde arka sensörde uyarı veriyor biraz araştırdım sesörün 1 tanesi bile bozuk olsa hata verir diyorlar ama hangi sensörün bozuk olduğunu nasıl anlıcam ayrıca benim durum için geçerlimi yoksa başka bi arızamı söz konusu bilmiyorum yardım edermisiniz

Merhaba aranıza yebi katıldım astra 1.6 cdti 2014 cosmo stil aracta “servis park yardımcısı” hatası veriyor geri vitese taktığımda kamera cok kötü buğulu hösteriyor ve klavuz cizgileri cıkmıyor ama sensörlere yaklaşında ön sersörde arka sensörde uyarı veriyor biraz araştırdım sesörün 1 tanesi bile bozuk olsa hata verir diyorlar ama hangi sensörün bozuk olduğunu nasıl anlıcam ayrıca benim durum için geçerlimi yoksa başka bi arızamı söz konusu bilmiyorum yardım edermisiniz
Araç park halinde sensörler aktif haldeyken, sensörlere doğru teker teker yaklaşın. Uyarı vermeyen bozuktur. Ben bu şekilde tespit etmiştim.

Yürüyerek yaklaşırsanız tespit kolay olmayabilir. Dıştakilere çamurluk tarafından elinizi uzatabilirsiniz. Ortadakiler içinse gerekirse bagaja oturup elinizi uzatabilirsiniz. Ön için durum benzer.

sensörlere kış nedeniyle yola serpilen tuz dolarsa arıza gösterebilir. ılık suyla tercihen diş fırçasıyla sensörleri temizleyin üfürerek suyu tahliye edin. muhtemelen düzelecektir. ince bir iğne ile de sensör etrafını temizleyebilirsiniz.

Sensör sorunu çözüldü soket bağlantısı kırılmış onarıldı ama hala kamera arızası devam ediyor orjinal kamera buğulu gösteriyor ve klavuz cizgisi

Ekli dosyalar

• IMG_4723.webp
    IMG_4723.webp
    85.9 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_4722.webp
    IMG_4722.webp
    61.3 KB · Görüntüleme: 3
Geri