Selam

sarikaya.g

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Samsun'dan Gökmen SARIKAYA
YAŞ 33
Öğretim görevlisi
ASTRA H 2010

hocam hoşgeldiniz umarım iyi vakit geçirirsiniz. bu arada aracınız benzinli mi dizel mi.

Hoş bulduk... teşekkürler
Aktif kalacağım kesinlikle:)
Aracım dizel 1.3cdti

benim aracım da dizel easytronic. şu anlık memnunum karşılaştığınız problemler varsa paylaşabilirsiniz.

Ben bayağı bir sorunla karşılaştım desem yeridir.... Benim ilk opelim ve de ilk dizel aracım oyüzden ilk aldığım günden beri var olan sorunu ben normal saydım... rölantide çalışırken sıcaak soğuk farketmiyor devir sürekli oynuyordu 0.5 ile 1.5 arasında bazen stop edecek gibi oluyor sonra birden gaz alıyordu neyse... bir ay böyle kullandım sonra bir arkadaş uyarınca servise gittim bir ay boyu uğraştılar yeni yazılım attılar olmadı ecu değiştiler olmadı en son turbo rail hattı varmış onu değiştiler oldu... sorun çözüme kavuştu eğer bu seferde çözüm olmasaydı aracımın değişmesi için mahkemeye vercektim:)

hocam dizellerin bu sıkıntısı yüzünden ekonomiyi pek düşünmedim zaten,benzinli veersiyonlarda bu sıkıntılar pek çıkmıyo anladığım kadarıyla,kolay gelsin,inşallah sorun yaşamazsınız bir daha.

bende de ufak iniş çıkışlar oluyor ama senin dediğin parametreler çok fazla tabii. benimkisi soğukken ilk çalıştırmalarda oluyor ısınınca olmuyor. aslında sorununun çözümü de basitmiş ama adamlar her zaman opel servislerinde gördüğümüz gibi deneme yanılma yoluyla arızayı keşfetmişler. bence servisi tekrar sorgulamak aracı sorgulamaktan daha akıllıca olur.

bende de ufak iniş çıkışlar oluyor ama senin dediğin parametreler çok fazla tabii. benimkisi soğukken ilk çalıştırmalarda oluyor ısınınca olmuyor. aslında sorununun çözümü de basitmiş ama adamlar her zaman opel servislerinde gördüğümüz gibi deneme yanılma yoluyla arızayı keşfetmişler. bence servisi tekrar sorgulamak aracı sorgulamaktan daha akıllıca olur.

Şimdi servise çok laf edemem... şu anlamda böyle bir arıza daha önce başlarına gelmemiş istanbul dan adamlar geldi mailler çekildi o anlamda ilgi alaka harikaydı... benim kızdığım ben parasını vermişim araba plakası çıkmış 3 gün onlarda kaldı neymiş kontrol... ben ne anladım kontrol montrol hikaye... kontrol yapan bu arızayı anlamazmı ?bana verdiklerinde arabanın sağ arka kapısı 2 santim dışarıdaydı kapı ayarları dahi yapılmamıştı....

hocam dizellerin bu sıkıntısı yüzünden ekonomiyi pek düşünmedim zaten,benzinli veersiyonlarda bu sıkıntılar pek çıkmıyo anladığım kadarıyla,kolay gelsin,inşallah sorun yaşamazsınız bir daha.
Ne yalan söyleyeyim bende hiç dizel düşünmemiştim ama yılda 35bin km yapınca bu sıkıntılar hikaye geliyor bu yaz 150tl ile 1176km yapmışım lamba hala yanmıyor...

Son düzenleme:
aramıza hoşgeldiniz hocam Fatsaya yolunuz düşerse beklerim. saygılar.

Geri