Şehir İçi Hız Limitleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Selamlar Örnek olarak İstanbuL gibi metropol şehirlerde şehir içi kısım kısım yol yol hız limitleri nelerdir tabiiki yasal olan limitler ve mümkün mertebe yapılması gereken hızlar olarak nelerdir Teşekkürler..?

demin bişi geldi başıma bi araştırayım dedim şehir içinde hız limiti 70 KM/H olmuş ve bende dolmuşçuya hak verdim :) ama genede bazı yerlerde 70 KM/H felaket gibi bir limit..

abi zaten biliyorsunki boş yolu gördüğümüzde şehir içide olsa gazlıyoruz :)

demin bişi geldi başıma bi araştırayım dedim şehir içinde hız limiti 70 KM/H olmuş ve bende dolmuşçuya hak verdim :) ama genede bazı yerlerde 70 KM/H felaket gibi bir limit..

Kafama Göre lımıt bazı yerlere 50 koyulmus abı yol 3 serıtlı gıdıs 3 serıtlı gelıs :D sol serıtten 50 ıle gıtsem mıllet sover bana :D -

70km hızmı?

Hiç sanmıyorum. Çevre yolunda hız sabitleyiciyi denemek için 80km hızla en sağ şeritte 2dk gidebildim. Sonra 120-140falan istanbulda boş yol bulunca limit falan olmuyor.

70km hızmı?

Hiç sanmıyorum. Çevre yolunda hız sabitleyiciyi denemek için 80km hızla en sağ şeritte 2dk gidebildim. Sonra 120-140falan istanbulda boş yol bulunca limit falan olmuyor.

Çevre yolunu ş.içi kategorisine ben şahsen sokmuyorum söylediğiniz sebepten ötürü mümkün değil 70 ile gitmek.. Ş.içinden kastım baya bi ş.içi yollar sokaklar en fazla 4 şeritli tek yön yollarda.. Ama mesela Ümraniyeye sapmadanki yolda 70 KMH/s de devam etmekte zor gibi .. ;)

Aslında bu yolun hızlarına uysak hem canımızı hemde cebımızı rahatlatırız ama malesef basıyoruz :(

Aslında bu yolun hızlarına uysak hem canımızı hemde cebımızı rahatlatırız ama malesef basıyoruz :(

aynen.. ama sorun şu ki herkes bastığı için sen de basmak zorunda kalıyorsun hani trafiğin akışına az çok uyum göstermek için.. ha bide öyle çok şeritli yollarda 40 ile gidenler var onlar da resmen trafiği tıkıyor..

3 şeritli yolları ele alırsak;

Ben orta şeritten yol ve yük durumuma göre devam ediyorum. Hızım az geliyorsa sollasınlar. Ben de önümdekinin hızı azsa sollarım. Sollamak haricinde sol şeridi kullanmam.

Burada mühim olan sol şeridi tıkamamak. Hatta boş olsa bile o şeridi gerekmedikçe kullanmamak lazım. Çünkü sol şerit kimsenin "keyfinin şeridi" değil. Trafik aksın diye basmak falan insanın kendisini kandırmaktan başka bir şey değil.

Sol şerit boştur. "Geçip bir güzel basayım" dersin. Bir güzel basarsın sonra ilerde bir araç dizisine denk gelirsin. Yavaşlamak zorunda kalırsın. Orta şeride de geçmeyi düşünmezsin. Bu sırada arkadan bir cankurtaran ve itfaiye sirenlerini çala çala geliyor. Hadi sol şeritten çık çıkabilirsen. Çünkü bizim insanımızda cankurtaran veya itfaiye sesi duyunca sağ veya orta şeritte olsa bile durma alışkanlığı yok. Asıl önce senin durman lazım ki soldakiler yolu açsın. Yoksa nasıl yol verilir? Eee böyle düşünen insan sol şeridi de gayet doğal olarak keyfinin şeridi yapar.

Geri