şarj dinamosu vidası kırıldı yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan batarya06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

batarya06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar herkeze mrb 1994 opel astramın motora giren yani şarj dinomosunu sabilteyen vida kırıldı haliyle şar dinoması aşağı doğru kaydı ve kayış gevşedi.sizlere sormak istediğim bu vida içerdenmi monteli dışardanmı yani kırılan vidanın ucu gözüküyor motorda herhangi biryeri sökmeden bu vida çıkartılıp değiştirilebilirmi.bir motor ustasına sırf aceleciliğimden sordum zaten üstün körü baktı oda motorun yarısını sökmekten bahsetti moralim bozuldu yardımlarınızı bekliyorum (akü lambasıda yanıyor şarj etmediği için)

motoru indirmek gibi bişey olmaz diye zannediyorum.vida bi şekilde çıkartılır.tabi bilen arkadaşlar detaylı bilgi verecektir.

Usta tam olarak bilmiyorm ama kişin bende şarz dinamosunu tamir ettirmiştim o sökerken şöyle göz ucuyla bakmiştim . öyle motoru indirmeye gerek olacagini filan zannetmiyorum zaten o vida yeri motorun altinda . Bide onu nasil kirdiniz yav baya zor bişey onu kirmak ben yaptirirken bi şahinin şarz dinamusunu çikartmişti o vida sökülmeyince kirmaya çalişmişti kirilmamişti .

motor içerisinden somunla tutturacak halleri yok, saplamadır o, dışarıdan sökülmesi gerekir.

Geri