Sarj dinamosu kasnagi

Bülent Yüksel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar arabamin ilk calismasinda ve sonrasindada sarj dinamo kasnagindan şikirtili ses gelmekte iyice dinledim oradan gelmekte, acaba oraya motor yagi ,W/40 yada Gres yagi gibi bir yag sürsem sesi kesmek ve kayganligi saglamak icin ne kadar etkisi ve faydasi olur simdi degilde yaza dogru degistirmeyi düsünüyorum,fikirlerinizi alabilirmiyim,
tesekkürler

WD40 sık,baktın olmadı sonuçta 30 euro parça değiş Bülent

Gergisi bozuluyor Astra H da biraz da hastalık, ben bugün değiştim, ihmal edersen sarj dinamosunu da bozuyor. Anahtarı tak gergiye, aşağı doğru boşla ger, eline tıkırtı geliyorsa bozuktur.

merhaba

kasnaktan geldiğine emin misiniz bizim araçtanda şıkırtı geliyordu sırasıyla gergi bilyası,kayış ,şarj dinamosu bilyası değiştirdik ses kesilmedi usta şarrj dinamosu değişecek dedi bende sen ne diyorsun usta dinamo yeni yat şu arabanın altına iyi dinle dedim son teşhiş direksiyon pompası dedi direksiyonun sigortasını sökünce ses kesildi bizde boşuna 150 tl harcamış olduk​

wd 40 varsa bilyadaki yağı temizler ayrıca lastik parçalarada zarar verdiğinden kayışıda bozabilir

Emre abinin dediği gibi kronik sorun.. arkadaşın aracının gergisi de geçen de bozuldu.

Dinamo kasnagi için ben de geçenlerde set olarak 150 tl bayıldım. Eminseniz Değiştirin kurtulun. Eski bilyayi ve yeni bilyayi elime aldım, yenisiden hiç ses gelmiyordu, eskisi hırıltılı dönüyordu. Araba üzerinde gicirti yapıyordu. Şimdi ses yok.

ben en iyisi degistireyim hic ugrasmayim Selim bey sizden ricam sarj dinamo kasnagi ve kayisinin Almanca isimleri nedir acaba yazmaniz mümkünmü?

yani %90 emin gibiyim kulagimi iyice yaklastirip dinledim sikirtili geliyor ama
aksam tekrar bakarim mümkün olursa videoya cekip yollarim..

Bülent Kardeşim,
kasnak; lichtmaschinen riemenscheibe,
kayışta; keilriemen veya flachriemen

Geri