şanzumanın üstünden yağ damlıyor

sakaryalı2754

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar yeni kayıt oldum ama galiba biraz fazla soru soruyorum.Ama kafam bir türlü rahat değil.Arabamı geçen sene aldım.1,5 sene oldu.Galeriden aldım ankarada ama adamlar bizi fena kazıkladı.

Alarm çalışmıyor.Uzaktan kumanda çalışmıyor.alırken sabah çaılışıyordu ama şimdi bilmiyoruz dediler.Xenon far dedi.normal far çıktı.Arabada sadece sağ çamurlukta boya var oda garaja girerken sürtme dediler.ama sonra mersinde bizim kaporto dükkanımız vardı.göstredim.Araba sadece sağ çamurluktan iyi bir darbe yemiş.

herneyse bunlar önemli değilde asıl sorun 6-7 aydır arabamın şanzumanının üstünde yağ akıyor ama çok az.Önce birkaç yere gösterdim.Krank keçesi dediler.Ama söktürmedim.sonra yağı değiştiriken şanzumanıda yağına baktık ama hiç yağ yoktu.

Ayrıca arabam hiç yağ eksiltmiyor.Bir iki ustaya daha gösterdim.dedilerki akan yağ şanzuman yağı dediler.Kimiside krank keçesinden dedi.Biriside prizeg keçesinden dedi.

Motor yağım hiç eksilmiyor ise acaba şanzuman yağı mı akıyıor?eğer öyleyse ne yapmam lazım.

Eger motor yagi degilse dedigin gibi sanziman yagi dir..

şanzıman havalandırma hortumunuda kontrol ettir bazen yerine tam takılı gibi duruyor ama çıkık oluyor ordanda yağı atabiiyor... yada kaçan yağ şanzıman gövde contalarından kaçırabilir...fazla bekletmeden şanzımanı indirdip söktürün sökülmüşken bilyaları felan değiştirinn bence..

sağol kardeşim.Yazın mersinde bi baktırayım.

akan yağ motordan ise yağ seviyesini takip edip olaya hakim olabilirsin ama akan yağ şanzımandan ise gözle takibin mümkün olmaz ve durum senin kontrolunden çıkar.arabayı da yeni almışsın ve ne zamandır da yağ kaçırdığını bilmiyorsun sanırım.bence yazı beklemeden bir an evvel kontrol ettir.Allah korusun,şanzıman adamın ocağına incir ağacı diker...

Geri