yazdıklarınızdan sonra zaten kesinlikle karar verdim yaptırcam yakınımın bi ustasıyla konuştum 80 tl ye halledebileceğini söyledi pazartesi mutlaka götürüyorum yaptırmaya. Ben çok daha yüksek rakamlar düşünmüştüm yeri zor diye.. teşekkürler
büyük ihtimal tamir yaparken yağ boşalacaktır. aracın 50.000 km. yi geçtiyse, yağ değişmedi ise veya değişip değişmediğini bilmiyorsan şanzıman yağını da değiştirmeni tavsiye ederim.
manuel araçlar için şanzıman yağı SAE-EP 80 yağ olması lazım (mümkünse mobil veya bp marka). lt.si 10 lira civarında bir şeydir, 4 lt. koysanız 40 lira eder ama hem vitesler rahatlar hem de uzun süreli rahat edersiniz.
sanayideki ustaların şanzıman, diferansiyel yağı değişmez ötme olur laflarına ise kesinlikle inanmayın.
her aracın kullanma klavuzuna bakarsanız markaya göre 40.000 ile 60.000 km. arasında şanzıman yağını değiştirin der.
ben corsa d dizel arabanın yağını kitapçığa uygun olarak 40.000 km. de SAE-EP 80 CL-4 MOBİL yağ koyarak değiştirmiştim.
tabi servis ATF konacak demiş; ben ise olmaz siz bu işi bilmiyorsunuz ATF adı üstünde otomatik dişli yağı dediğimde kabul etmediler. ben de işin peşini bırakmadım. en sonunda Macaristandaki opel avrupa destek birimine sordular ve abi sen haklıymışsın ATF olmazmış dediler
tamircilerin yaptığı 70-80, 80, 90 numara yağ kesinlikle koymayın.
otomatik şanzımanlar için ise ATF yağ olması lazım.