haklısınız sanzıman çok önemli gel gelelim tamircilere sorduğumuzda sakın ha sanzıman yağını değiştirme ses falan yapar diyorlar veya değiştirmek zor geldiği için öyle diyorlar adam gibi bu işten anlayan bir ustaya rastladığımda değiştireceğim sanzıman yağını
bizde en başta sanayi ustalarının bir kısmı olmak üzere bilği sahibi olmadan fikir sahibi oldukları ve kendilerini yenilemedikleri için maalesef şanzuman yağı ve diferansiyel yağı değişmez ses yapar derler.
ya da işlerine gelmez arabayı lifte kaldır, varsa karter muhafazasını sök, aradan zorlukla tapayı aç, alt kapağı aç, yağı boşallt, conta sağlam çıkmadıysa conta kestir, alt kapağı kapat üst tapadan yağ koy, tapayı kapat, karter muhafazasını yerine monte et, arabayı liftten indir vs.
bu işler için çok para istese sizin gözünüze batar, az para istese işine gelmez. az da olsa bu tip ustalarda var.
ömrü süresiz olan hiç bir yağ yoktur. zaten düşündüğün zaman mantıkla bağdaşır yanı da yoktur.
(maalesef bizim sanayi ustaları imal eden mühendislerden daha iyi biliyor bu işleri ).
ben aracın kuıllanma klavuzuna bakarım üretici ne demiş diye. değişecek km ve kullanılacak yağ değerleri orada yazıyor. ben de 40.000 km.de değiştirdim ve kafadan sildim. bir daha düşünmem şanuman yağı nasıl acaba diye.