şahin,doğan v.b hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan usta23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

usta23

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Konya’da direksiyon hakimiyetini kaybederek, otomobiliyle aydınlatma direğine çarpan bir kişiyi sıkıştığı yerden kurtarmak isteyen sağlık ekipleri, itfaiyeciler ve polisler adeta saniyelerle yarıştı. Binbir güçlükle sıkıştığı yerden çıkarılan yaralı, kaldırıldığı hastanade hayata veda etti.
Edinilen bilgiye göre Kaza, Ankara yolu Konsan Sanayi Sitesi girişinde yaşandı. Alışverişten dönen Hacı Altan idaresindeki 42 AN 447 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetmesiyle birlikte yol kenarındaki aydınlatma direğine çarptı.
Kazayı gören vatandaşlar durumu hemen polis ve sağlık görevlilerine bildirdi. Olay yerine ulaşan sağlık görevlileri Yaralı Altan’ı araçtan çıkaramayınca durumu itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, otomobilin kapısını ve koltuğunu keserek sürücünün vücudunu sıkıştığı yerden çıkarmayı başardı.
Ayağı sıkıştığı yerden çıkarılamayan Altan’ın nabzının atmadığını fark eden sağlık görevlileri, hemen kalp masajı yaptı. Nefes alması sağlanan Altan’ın daha sonra ayağı sıkıştığı yerden çıkarıldı. Sedyeye alınan yaralı Altan’ı hayatta tutmak için sağlık görevlileri kalp masajı yapmayı sürdürdü. Ambulansla Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan sürücü Altan, burada hayatını kaybetti.
ZEDHABER-KONYA

Bu ülkede insan hayatı neden bu kadar değersiz??:( Yıllarca bu TOFAŞ'ları değmeyecek paralara sattılar ve binlerce insan bu tenekelerde can verdi.Birileri buna dur desin bence.Neler yapılabilir;
1-Eski araçlara hurda indirimi filan gelsin.
2-Yeni satılan araçlarda bazı standartlar zorunlu olsun örneğin en az abs, 2 hava yastığı gibi.
Daha bir çok fikir çıkar eminim , haksız mıyım?

Ekli dosyalar

• 960420100921104740585.webp
    960420100921104740585.webp
    21 KB · Görüntüleme: 69
Peki 2001 model doganı napabiliriz onadamı hurda indirimi gelsin..

Yeni çıkan çoğu araçta bahsettiğiniz donanımlar zaten var.Olmayanlarda genelde alım gücü az olup sıfır veya sıfıra yakın olsun başım ağrımasın diye düşünenlerdir.İmkanı olmayıp arabam olsun ayağımı yerden kessin diye düşünün binlerce insanımız var.3 5 Milyarı kenara koyup bırakın şahini doğanı 70 küsür model serçeyi alıp binenler var.Şuan şahin doğan düşünenlerden biride benim.Çünkü neden vatandaşın ekonomisinin içine ettiler.

Ülkemizdeki gelir seviyesi henüz o kadar yükselmedi maalesef, herkes üst seviyede güvenlik sağlayan araçları satın alıp kullanamıyor.Bu yüzden bu tarz kazaların yaşanması kaçınılmaz diye düşünüyorum.Belki sürücülerimizi gerektiği gibi eğitip kazaları en aza indirmeye çalışmak daha dogru olabilir ama bunu yapmak daha da zor...

Son düzenleme:
Ben vatandaşa bi şey demiyorum durumu iyi değildir hani devlet vergileri filan ona göre ayarlasa biraz vatandaşa önem verse.Bu arada yeni araçlarda o özellikler var ama giriş modellerine baktığınız zaman abs yok tek hava yastığı var sonuçta.örn. Clio , hyundai gibi.Demek istediğim zorunlu olsun bazı özellikler fiyatıda ona göre otutur zamanla.

Ülkemizdeki gelir seviyesi henüz o kadar yükselmedi maalesef, herkes üst seviyede güvenlik sağlayan araçları satın alıp kullanamıyor.Bu yüzden bu tarz kazaların yaşanması kaçınılmaz diye düşünüyorum.Belki sürücülerimizi gerektiği gibi eğitip kazaları en aza indirmeye çalışmak daha dogru olabilir ama bunu yapmak daha da zor...
Evet bir de sürücülerin eğitimi var toplasınlar bütün ehliyetleri yeniden adam gibi versinler trafik kurallarını bilmeyen alamasın hatta sınavı yurt dışından gelen bi ekip yapsın hani o sınavında soruları filan sızdırılmasın:D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bunun altında yatan ana sebep ekonomi bence.Araçların ucuzluğu yanısıra, kolay ve ucuza bulunabilen yedek parça, servis , bakım maliyetleri, ülkemizde bir aracın satışını belirliyor.
Maalesef güvenlik kısmı son bir detay gibi görülüyor hala.
Bu araçları yine üretsen, yine satabilirsin rahatlıkla.

Çok klasik olacak ama eğitim şart. İçimizde bile mutlaka vardır. Donanımlı bir araba alıyoruz, zamanla donanımlarından bir veya birkaçı arıza yapıyor veya eskiyor, tamiri, yenisi pahalı gelince o sistemi hemen lptal ettiriyoruz. Yani iş bizde bitiyor. Devlet herkese silah ruhsatı vermiyor ama her okuma yazması olana ehliyet veriyor, bizler de o ehliyete güvenip canlar almıyormuyuz. Kusura bakmayın, ben maddi imkanı yok, yazıktır, garibandır olayına asla katılmıyorum. O zaman imkanı yok yazıktır, garibandır deyip bazıları zorunlu trafik sigortasını yaptırmasınlar, araçlarını muayeneye götürmesinler, vergilerini yatırmasınlar, periyodik bakımlarını yaptırmayıp piyasada serseri mayın gibi dolaşsınlar öyle mi, o zaman ben ve benim gibilerin günahı ne, biz çok mu aptal görünüyoruz veya paramız mı çok gidip her türlü kanuni işlemlerini yaptırıyoruz. Adam gelecek sigortasız, muayenesiz aracıyla bana çarçacak, beni mağdur edecek, garibanım diye salya sümük ağlayacak eee o zaman benim zararımı kim karşılayacak, onlara acıyan arkadaşlar sizler bu tür zararları karşılamaya kefilmisiniz?

koç u zengın eden peynır tenekelerı, allahdan lpg infilak etmemiş

bana gore en az yeni ehliyet alacaklara daha guvenilir daha oz ve detayli ehliyet kursu verilsin. goruyorumki cogu zaman ehliyet sinavina girmeden okur yazarligi olmadan ehliyet alanlar var bence bunlara bi cozum aramak lazim..bu dediginiz olay bence bu olay bilgisayari sadace keyif icin kullan msn internet vs. gibi kisiye format at dememiz gibi kaliyor

keyifli forumlar

Eğitimde önemli, kaliteli araçların sayısının artmasıda.
Bugün gazetede bir haber vardı, ülkemizde alkol tüketimi diğer ülkelere göre az olmasına rağmen, alkollü sürücülerin sebep olduğu kazalar sıralamasında birinciymişiz.

Peynir tenekesinden araba da çok olunca vahim ölümler kaçınılmaz oluyor.

Geri