sağlımız açısından şeker

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,512
Tepki puanı
242
Puanları
63
Siteyi ziyaret et
Böyle bir sakınca yoktur Savaş abi. Yediğiniz hemen hemen her besinde ihtiyacınız olan şeker mevcuttur. Şeker doğal yolla alınabilen bir besin maddesidir; tıpkı tuz gibi.Pilav makarnadan tutun tüm meyvelere şeker zaten vardır.Şekerleme yerine de günde 1-2 tane bitter malden yemek yeterli ve sağlıklıdır. Ailem doktor burdan biliyorum. Bu arada beyaz şekeri tamamen çıkarın hayatınızdan; birşey kaybetmezsiniz.. ;)
Ben babamı 74 yaşında alzheimer ve demans hastalığından kaybettim. Bu hastalıkları tetikleyen şeylerin arasında yüksek şeker/düşük şeker de gelir. Baban 40 sene boyunca tuzu vitrinlerde gördü, un ve şekeri çok nadir kullandı, ömrü ilaç içmekle, diyet yapmakla geçti ama gene de son bir yılını çok zor geçirdi :(. Geçen ay 93 yaşında ölen bir aile büyüğümüzün ise ölene kadar yediği hayvansal gıda ve şekerin haddi hesabı yoktu. Rejim diye diretenlere ise "kendin yap" derdi. Ben 3 beyazın bir öcü gibi gösterilerek hayatımızdan kesin kes çıkarılmasına son derece karşıyım. Ayrıca madem bu gıdalar o kadar zararlı o zaman neden hastanelerde hastalara bu gıdalar veriliyor? Ben sağlıkla ilgili birtakım şeylerin abartılı bir şekilde medyada paylaşılmasına karşıyım. Son zamanlarda bu durum sektör halini aldı. TV lerdeki sağlık proğramlarında A besini bir kanalda yasaklanırken başka bir kanalda aynı besin adeta göklere çıkarılabiliyor. Kısaca, ben her besinin abartıya kaçılmadığı sürece insan vücuda faydalı olduğuna inanıyorum.
 

Ghent

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Şub 2009
Mesajlar
2,385
Tepki puanı
0
Puanları
36
Siteyi ziyaret et
Ben babamı 74 yaşında alzheimer ve demans hastalığından kaybettim. Bu hastalıkları tetikleyen şeylerin arasında yüksek şeker/düşük şeker de gelir. Baban 40 sene boyunca tuzu vitrinlerde gördü, un ve şekeri çok nadir kullandı, ömrü ilaç içmekle, diyet yapmakla geçti ama gene de son bir yılını çok zor geçirdi :(. Geçen ay 93 yaşında ölen bir aile büyüğümüzün ise ölene kadar yediği hayvansal gıda ve şekerin haddi hesabı yoktu. Rejim diye diretenlere ise "kendin yap" derdi. Ben 3 beyazın bir öcü gibi gösterilerek hayatımızdan kesin kes çıkarılmasına son derece karşıyım. Ayrıca madem bu gıdalar o kadar zararlı o zaman neden hastanelerde hastalara bu gıdalar veriliyor? Ben sağlıkla ilgili birtakım şeylerin abartılı bir şekilde medyada paylaşılmasına karşıyım. Son zamanlarda bu durum sektör halini aldı. TV lerdeki sağlık proğramlarında A besini bir kanalda yasaklanırken başka bir kanalda aynı besin adeta göklere çıkarılabiliyor. Kısaca, ben her besinin abartıya kaçılmadığı sürece insan vücuda faydalı olduğuna inanıyorum.

Savaş abi dediğim gibi; abartıya kaçmadan diyorsun. Abartıya kaçılmadan yapılan hali doğal yollar ile almaktır zaten. Dediğin gibi elbet ihtiyacımız var bunlara, keçi bile tuz ihtiyacını karşılamak için gidip kaya yalıyor :D Yenilebilir herşeyde hemen hemen şeker ve tuz mevcut. Un dışardan alınmalı evet bunda da abartıya kaçılmaması lazım,ve kesinlikle rafine un olan beyaz undan uzak durmak gerekiyor. Bunun yerine tam tahıl ile yapılmış ekmekler vs. tercih edilmeli. Allah rahmet eylesin ama 93 yaşındaki aile büyüğünüz günümüz şartlarındaki katkı maddeli besinleri belki son birkaç yılında yedi, bundan önce hep doğal besinlerle beslendi. Ne eski sütler,tereyağları vs. var şu an ne de ekmekler..

Alzahimer'in de birçok değişik tetikliyicisi var biliyorsun, şeker yemediği için bu hastalıga yakalandı demek doğru olmaz.

Bu işin tek doğru yolu rafine üç beyazdan uzak durmaktır. Kimse hurma yedi diye zarar görmez ancak bakkaldan yediği gofret içindeki Emülgatörler,katkılar vs. kimbilir neler açıyor uzun vadede motora? :) Ya da rafine sofra tuzu ve un..
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,512
Tepki puanı
242
Puanları
63
Siteyi ziyaret et
"Alzahimer'in de birçok değişik tetikliyicisi var biliyorsun, şeker yemediği için bu hastalıga yakalandı demek doğru olmaz. "

Elbette şeker yemediği için bu hastalığa yakalanmadı, kendisi hipertansiyon hastasıydı. Hastalığın orta evresinde, ilerlemeyi hızlandırmamak için sıkı diyet yapardı (kendisi de sağlık personeli idi) İki gün boyunca yemek yememiş (yediğini zannederek), sağlık sorunu ilerleyince acile götürdük yapılan testte AKŞ:50 çıktı ve şeker yüklemesi yapıldı. O zaman konu ile ilgili ihtisas yapan bir arkadaşım bu konuda bizi bilglendirmişti.

"Bu işin tek doğru yolu rafine üç beyazdan uzak durmaktır. Kimse hurma yedi diye zarar görmez ancak bakkaldan yediği gofret içindeki Emülgatörler,katkılar vs. kimbilir neler açıyor uzun vadede motora? :) Ya da rafine sofra tuzu ve un.."

Hızla gelişen hazır gıda sanayisinde insan sağlığına zararlı birtakım katkılar kullanılmaktadır, bu katkıların sayısı her geçen gün artmaktadır. Mesela biz uzun yıllar evvel hazır çorbaları, bazı sosları, hazır meyva sularını, et suyu tabletlerini ..... hayatımızdan çıkardık.
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,512
Tepki puanı
242
Puanları
63
Siteyi ziyaret et
Şeker başka bir zararı daha ortaya çıktı, okurken insanı komaya sokabiliyor :)
 

isobln

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Haz 2009
Mesajlar
1,394
Tepki puanı
1
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
yani kısaca herşeyin fazlası zarar, imkanlar nispetinde herşeyin doğalını tüketmeliyiz ve aşırıya kaçmamalıyız
 

İLKERNAVDAR

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Kas 2008
Mesajlar
1,230
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
42
www.bakirhome.com
atın ölümü arpadan olsun yuz yıllardır insanlar şeker un tuz buz herşeyi yedi ama dikkat edilmesi gereken nokta abartmadan yemek şimdi konu dışı ama benim rahmetli babam hayatında sigara,içki içmemiş,kırmızı et yemeyen beyaz ette tavuğun sadece göğüs kısmını yiyen.ama balığı hiç eksiltmeyen oldu bitti çayı kahveyi tek şeker içen adamdı sebze yemeklerini çok severdi vs.ama gel gelelim kanserden öldü hemde çok nadir olan cilt kanserinden.çok karmaşık konular yesende yemesende içsende içmesende içinden çıkılamayan bir konu bu beslenme he bu arada kanser hastalığına yakalanmadan önce hiç doktor yüzü görmemiş bir gün şuram ağarıyor dememiştir.şeker kolestrol tansiyon gibi hiç bir şikayeti olmadı ama kanser musallat olunca 10-11 ayda gitti 67 yaşında birazda kader kısmet.
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,512
Tepki puanı
242
Puanları
63
Siteyi ziyaret et
İlker insan vücudu çok karmaşık bir makina. Yeryüzünde milyarlarca insan var hepside birbirinden farklı. Yılların verdiği tecrübeler, saptanan bulgular doğrultusunda ortak bir takım değerler belirlenmiş bilim adamları da onlara uymamızı öneriyorlar. Babamla dedem. Birçok ortak genetik yapıları vardı, dedem yıllarca, ölene kadar paket paket tütün içti, içkileri peşpeşe devirdi, zamparalık yaptı, yağsız diye sığır etini eve sokmadı, onun yerine yağlı koyun eti yedi, ilaç-diyet nedir bilmedi, 73 yaşında "tık" dedi kalp krizinden gitti, babam ise doktor sözünden çıkmadı, evimizde 40 yıldan fazla süre ile az yağlı, tatsız tuzsuz yemekler pişti, sonuç olarak hipertansiyona yakalandı, by-pass oldu, alzheimer ve demansa yakalandı, 3-4 sene alzheimerla boğuştu, son senesi kötü geçti (son üç ayını düşünmek bile istemiyorum) ve babasından sadece bir sene fazla yaşayıp 74 yaşında vefat etti. Tabii bu verdiğim örnek hiçbir zaman bir ölçü olamaz, kimseye rejim diyet yapmasın demiyorum, sadece kendimizi fazla kasmayalım, karamsar olmayalım demeye çalışıyorum.
 
Üst