Saçma Bir durum hakkında Yardım (Şasi Numarası yazdırma)

asitatlı kalem gönderiyimmi:D

en güzeli eski numarayı kesip; yeni parçaya kaynattırmak bence.....

Servis kabul eder, edemeyeceği bişi değilki bu...

yeni parçaya CNC tezgah ile yazılamazmı? teknolojik torna ile diyelim,,,

Bu şasi numarasının bulunduğu sacı yeni parçaya aynen kaynatma konusunu servis ile görüştüm fakat haklı olarak diyor ki, o zaman change araç yapmaktan ne farkı kalır ki diyor. Biz bu şasinin bilmemkaç santim çevresine çekiç bile vuramayız diyor.

Arkadaş ne saçma şey ya, adamın biri arabana çarpıyor. oluşan bu saçma masrafı sigorta karşılamıyor....

Şimdi sigortayı kastırıyorum nasıl ödemessiniz diye..

Biz bu şase numarasının bilmem kaç santim çevresine çekiç bile vuramayız diyor ama söküp kasko firmasına teslim edebiliyor :) yanlış bişiler var sanki...

Bizim servis yapıyor başkalarını bilemiyorum. Ama change arabadan ne farkı kalır demeleri çok saçma çünkü onların yaptığı bu işlemi aracın diğer noktalarındaki şase numaraları tasdikliyor. Tüv Türk e bir telefon açıp danışın, bakalım onlar bilirkişi olarak ne diyecekler çok merak ediyorum...

Son düzenleme:
Şimdi aradım Tüv'ü ..

net bilgi veremiyor yuvarlak konuşuyor.

Beni en yakın istasyona yönlendiriyor..

muamele işlemleri şudur hasarlı şasi nolu kaporta parçasını yapan usta tutanak tutmalı ve yeni şasi noyu belirtmeli tutanakta o tutanakla trafik şubeden işlem yaptıracaksınız ruhsat değişebilir ama bu muamele işlemleri çok para tutmaz bence

Harbiden saçma bir durum.Büyük geçmiş olsun...

Evet arkadaşlar, son durumu yazıyorum;

Araç serviste yapıldı, bagaj havuzu değişti, yeni havuzda doğal olarak gömme numara yok.

Aracı aldık İTÜ şase muayne birimine götürdük. Önce Ziraate 400 lira bi para yatırıosunuz, yoksa aracı almıyorlar. Sonra kademe gibi bi yerde arabayı incelediler. Hatta beni içeri lamadılar çok komik : )

Sonra dedi bu arabaya şase numarası çakılması lazım : )

İyi dedim, rapor verdiler. (1 hafta sonra başka bi birimden gidip aldık)

Şimdi şase numarası çakan birine numarayı çaktırcaz sonra da araba tekrar TÜV'e gidecek.

Traji komik bir hadise.

Dİyecek bir şey yok.

Geri