Saçma Bir durum hakkında Yardım (Şasi Numarası yazdırma)

coldekiadam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar, aracımıza arkadan biri çarptı ve arka bagaj havuzu değişiyor. cliolarda şasi numarası arkada olduğu için yeni şasi numarası yazdırılması gerekiyor fakat sigorta bu şasi yazdırma olayında doğacak muameleci masraflarını karşılamazmış gibi birşeyler duydum. Experi açtım sordum şu anda araştırıyor.

Bu konuyla ilgili bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Geçmiş olsun, konu ile ilgili bilgim yok maalesef ancak renault yetkili servislerinden bilgi alabilirsiniz.

gerçekten garip bir durum geçmiş olsun..

Şimdi kaporta bölümümüze sordum sorununuzu. Bagaj havuzu değiştiğinde clio hb. lerde yeni bagaj havuzu şase no suz geliyormuş. Arabanın içerisinde taban halısının altında da (aracına göre yeri değişiyor) şase nosu yazan yer varmış. Muayene yada herhangi başka bir kontrolde sorduklarında buradaki yerden yararlanılıyormuş. İlla bagaj havuzunda olması gerekmiyormuş. Ayrıca motor kısmında da şase nosu yazılıymış.

Fabrika şase nosu yazan yerde tadilat yada değişim olupda bu tür durumlarda araç sahibi mağdur olmasın diye aracın çeşitli yerlerine şase nosu çakıyormuş.

Umarım yararlı olabilmişimdir...

Şimdi kaporta bölümümüze sordum sorununuzu. Bagaj havuzu değiştiğinde clio hb. lerde yeni bagaj havuzu şase no suz geliyormuş. Arabanın içerisinde taban halısının altında da (aracına göre yeri değişiyor) şase nosu yazan yer varmış. Muayene yada herhangi başka bir kontrolde sorduklarında buradaki yerden yararlanılıyormuş. İlla bagaj havuzunda olması gerekmiyormuş. Ayrıca motor kısmında da şase nosu yazılıymış.

Fabrika şase nosu yazan yerde tadilat yada değişim olupda bu tür durumlarda araç sahibi mağdur olmasın diye aracın çeşitli yerlerine şase nosu çakıyormuş.

Umarım yararlı olabilmişimdir...

Bu durumda yeni sasi no yazdırma olayı ve dolayısı ile muameleci masrafına gerek olmayacak sanırım.

Süper bilgi gerçekten.

İnanılmaz yardımınız oldu, hemen arayıp soruyorum servise.

Sorabilirsiniz tabiki. Bizim servisin verdiği bilgi bu yönde. Adımızı reklam olmaması açısından belirtmeyeceğim ama yetkili Renault servisiyiz...

Şimdi servisi aradım sordum, onlar böyle bir şey bilmediklerini söyledi,

sizden ricam, bahsettiğiniz şasi numarasının nerede olduğunu söyleyebilir misiniz.

Araç 2008 clio hatcback

Sağ ön koltuk altında varmış. Birde varsa torpidonun alt kısmında olabilirmiş.

Birde şu fikri verdiler. Eski hasarlı bagaj havuzunun üzerindeki şase numarasını oldukça geniş bir şekilde kesilmeli, yeni bagaj havuzunun üzerine kaynatılmalı ve bundan sonra kaynak yerlerinin üzerine macun çekilip aynı renkte boyanmalı. Bu daha garanti bir yöntemmiş...

Teşekkürler, şu anda önce sigortanın bu işlemi karşılayıp karşılamayacağını araştırıyorum. Sonrasında dediğiniz yolları deneyeceğim.

Onu da servis kabul eder mi acaba bilemedim.

Geri