Sabahları Motorda Titreme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CiMiX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CiMiX

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sevgili dostlar,

Benim Astra'da sabahları çalıştırdıktan sonra harekete geçerken motorda aşırı bi titreme oluyor...
Sanki ön tekerler olduğu yerde 5 kere zıplayıp duruyormuş gibi !!!

Özellikle bu soğuk ve dondurucu gece ayazını yedikten sonra olmaya başlaması aklımda acaba soğuktan mı bunu yapıyor tarzında bir soru işareti çıkardı kafamda (?)

Ancak bir ihtimalde benzinci olayına kafam takılıyor...
Sürekli Opet'ten 98 oktan alıyordum. Ancak geçenlerde Total'den 97 oktan almak zorunda kaldım.

Sizce sorun benzinden mi, soğuktan mı yoksa başka birşeyden mi?
Benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarım var mı?

havaların soğumasıyla beraber motorlar ilk çalıştırmada daha zengin karışım kullanıyor bu da kötü buji ve kabloları ile daha zor yanıyor.boğulmalar oluyor teklemelere sebep oluyor.hareket öncesi biraz ısınmasını beklemek faydalı olabilir.
ama en iyisi motoru kontrol ettirmek.:good:

benzindenn kaynaklanıyorr..
takma kafanııııı

Bende benzinden kaynaklandığını düşünüyorum ayrıca kullanma el kitabınada bir bakmanı tavsiye ederim 98 oktan benzin motorun için biraz sakıncalı olabilir ancak böyle bir soruna neden olacağını düşünmüyorum... Bana kalsa 95 oktan al...

babalar aynı sorun bendede var.ben 95 oktan alıorum.ama motor ısınana kadar o silkeleme oluyor.özellikle kalkışlarda 1.viteste debriyajdan ayağımızı kaldırmaya başladığımızda o zangırdamayı duyuyorus yani...
nedeninin benzin olduğunu sanmıorum..sadece aracım motor soukluuundan kaynaklandıını söliebilirim...

Buji ya da buji kabloları......

Konuyu bilen sayın arkadaşlar, 98 oktan benzin alarak iyi birşey yaptığımı mı sanıyorum yoksa ,yoksa körlemesine yanlış mı yapıyorum,kafam karıştı. 98 ve 95 oktan benzinler hangi motorlara uygun acaba? 97 oktan ne peki?

bu sorun bende de olmuştu hatta konu açmıştım bu sorun hakkında.Bujiler ve buji kablolarını değiştir hiç bi şey kalmıyo.Ben hepsini özel serviste 140 a yaptırdım..

95 oktan alcaksın zaten opelin tavsiye ettiğide o kardeşim...95 oktandan şaşma...

benzindendir

Geri