Sabahları gaz yememe ve titreme sorunu...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ikokci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gungoro kardeşim ben de 2005 vectra var ben bosch 4 tırnak buji aldım yine aynı sorun var.benim araçta hangi buji kullanmalıyım bir fikrin var mı veya bunu nereden öğrenebiliriz.selamlar

gungoro kardeşim yardımını bekliyorum

arkadaşlar sabahları geç çalışma, gaz yememe dolayısıyla stop etme ilk çalışmada gaza geçene kadar titreme sorunları bendede var. Sonax ın benzin deposuna konulan ve benzin yolları ile kurumları temizleyen bir ürünü var bunu kullandım fakat bir çözüm olmadı. çözüm bulan varsa bildirsin yoksa satacağım bu opeli

bu konu üzerinden baya geçti ama çözüm bulan var mı aracım opel astra benzinden gaza geçene kadar gaz yememe problemi var. 2 sene oldu hala çözüm bulunamadı.

arkadaşlar merhabalar. bnde 97 vectra cd var.aracı motor soğukken ilk çalıştrdığımda rölanti tutmuyor sarsıntı yapıyor, gaza basıp deviri 5-6 binlere bir kere getirdikten sonra normale dönüyor. ara sırada bu yüzden arıza lambsını yakıyordu fakat motor ısındıktan sonra kapayıp yeniden çalıştırınca motoru arıza lambası sönüyordu.
fakat bu akşam aynı sorunu yine yaşadım ama arıza lambasını söndüremedim,bu da canımı sıktı fazlasıyla.Ustam hava akış sensörüyle ilgili demişti ama bilemiyorum,sizce ne yapmalıyım??? cevaplarsanız sevinirim,iyi akşamlar..

sabah ilk çalışmada titreme, rölanti düzensizliği lpg ye geçince titremenin kesilmesi problemi konusunda 5 yıldır lpgli araç kullanan biri olarak tecrübelerim:
1. benzin katkısı tüm depoya kayarak denedim bir kısım (çok değil ) faydası oluyor ama tamamen sorunu geçirmedi
2. Carbon clean yaptırdım. o dönemde aracım 80 binde idi 60 binden sonra aracazararlı olabilir diye senet imzalatarak yaptılar bir çok kimsenin dediği gibi işlemden sonra performans artışı ve titremede kesilme görmedim
3. egr valfi kurum bağlamıştı. temizlettim. en çok faydayı bu işlemden gördüm. kolay ve ucuz bi işlem fakat ehil birine yaptırmanızı tavsiye ederim iğne ucu kadar bir hava girişi var o tıkalı imiş. Fakat tamamen yok olması. ama çok azaldı.
4. hava filtresi ve bujilerimi zamanında bakılmla değiştiriyorum bu nedenle bu kısımda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.
5. bu yıl yani lpg yi taktırdıktan sonraki 5. yılımda araca tech 2 cihazı ile bakıldı. ustanın yanında olamadığım için hangi kısımlara bakıldı bilemiyorum ama aracın bazı verilerinde değişiklik yapıldı. (ateşleme bobinim değişmişti). bu ayarlamadan sonra aracım çok yakmaya başladı. ama titreme kesildi performans epey arttı. hali ile ben de bu ayarlamanın egr düzenleyicisi gibi bir yerde yakıt karışımını fakirden zengine geçirilerek yapıldığını düşünüyorum. şimdi aracım titremiyor ama çok yakıyor.
bütün bu uzun yıllar ve uğraşmalardan sonra anladın ki aracnızda eğer tolore edilebilecek bi arıza varsa dert etmeyin herkeste ufak tefek bişiler var.
şimdi de çok yakma problemi için uğraşmaya başladım umarım yıllarımı almaz

Sayın Veks,
Rolantiye dikkat ettiniz mi?
Yükseltmişler galiba (en basit çözüme kaçmışlardır), eğer öyleyse ki hararet yükselmesine bağlı olarak araçta yağ ve su eksiltme baş gösterecektir.

Saygılar..

Geri