- Konuyu Başlatan
ben mesela sabah çalıstırdım otoparkının yokusundan çıkıorum bosa atıorum araba kendi kendine bi gaz verio 3000 devire kadar normalmı bi
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
eyupcan014' Alıntı:arkadaslar genelikle sabahları motor ilk çalıştırılmada en az 3-5 dakika çalıştırılmalı.çünki motor sıcakkken yağın viskozitesi arttığından dolayı silindir cidarlarına kolay bir şekilde aktarılır ve yağsız çalışmamış olur.fakat motor soğukken silindirleri hemen yağlaması çok zor olacağın yağsız bir çalışma gerçekleşitirecektir ve yağsız sürtünme olacağından motorun ömrü azalacaktır..kimse yanlış anlamasın bu mesleğin okulunu okuduğum için bilimsel açıklamasını yapmak istedim.farklı sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.iyi paylaşımlar...
Ben de şüphelenmeye başladım ...torsion' Alıntı:imageoodman kardeş sen otomobil mühendisi falan mısın?
mdellal' Alıntı:Ben de şüphelenmeye başladım ...![]()
torsion' Alıntı:evet hararet en az 45 i görmeden 3000 devirin üstüne çıkmam.
imageoodman haklı eskişehir-ank kadar zarar verir sayden bencede.kardeş sen otomobil mühendisi falan mısın?
vecba' Alıntı:benim arabanın kitapçığında arabayı ısıtmaya gerek olmadığı ve ısıtmak için çalıştırırsanız fazladan benzin harcarsınız gibi şeyler yazıyordu...bence aracı çalışıtırıp hemen hareket etmek ama ısınana kadar 2500-3000 devri geçmeden kullanmak en iyisi...
Nası yani anlamadım ???faithless1905' Alıntı:abi sen katalogtan yazmadın mı ben yıllardır öyle yapıyorum
Nası yani anlamadım ne kataloğu ???faithless1905' Alıntı:abi sen katalogtan yazmadın mı ben yıllardır öyle yapıyorum