Sabah sabah başıkma gelen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arif06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Abi geçmiş olsun sabah sabah kötü uğraştırmış

Keşke aküyü değiştirmeden önce bir oto elektrikçiye gidip kutup başlarını temizletseydiniz. Havalar malum yağışlı veya rutubetli. Kutup başlarında zamanla oksitlenme yapıyor ve araçlar çalışmayabiliyor.

Keşke aküyü değiştirmeden önce bir oto elektrikçiye gidip kutup başlarını temizletseydiniz. Havalar malum yağışlı veya rutubetli. Kutup başlarında zamanla oksitlenme yapıyor ve araçlar çalışmayabiliyor.

Hocam aracımın içi dışı 3.5 sen önce aldığım gibi gıcır gıcır. Hani derler ya sıfır farkı palkası aynen öyle motor iç kısımları dahil toz tabakası yok, çok titiz ve sakin bir kullanıcıyım. Yani dediğiniz doğru ama değil oksit nokta yağ tabaksı yok araçta :)

Abi geçmiş olsun sabah sabah kötü uğraştırmış

Çağrı hocam hiç sorma. Araç binamızın kapalı garajında duruyor 24 saat. Bende marş basmayınca ilk olarak çekici çağırsam buraya girermi ya da en azından easytronic şanzuman N' ye geçti olmazsa dışarı kadar 3-5 kişi iteriz diye düşündüm. Komşumun olmazsa takviye yapalım ama araç elektonik ne olur bilemem demesi de korkutmadı değil. Şükürler olsun 8-10 marş sonrası bekleye bekleye yaklaşık 20 dakika sonra çalıştırdım. Düz vites aracı daha önce iteledik, takviye yaptık ama bu meret nasıl olur bilmiyorum, 2' ye vurdurma zaten olmaz. Tam bittiğinde vardır bununda bir çalıştırma hikmeti.

Bana kalsa 75 amperlik taktırırdım.Kışın hiç sorun yaşamazsın.

Bana kalsa 75 amperlik taktırırdım.Kışın hiç sorun yaşamazsın.

Piyasada daha önce 50, 55 gördüm ve genelde herkes 60A takıyor. Ustada çıkan 50A yerine 60A taktı. Takarken farkettim akü yeri biraz daha büyüğüne müsaitti. Sanırım Astra H kasa ile aynı akü kısmı.

benim araçta 1.2 easytronic 2007 model 80.000 km de hala GM orjinal aküsü var üstünde bana garip geldi orjinal akünün 3 yılda bitmesi

Akünün bitmesi KM ile alakadar değildir. Az km çok marj yeterde artar bile.

benim araçta 1.2 easytronic 2007 model 80.000 km de hala GM orjinal aküsü var üstünde bana garip geldi orjinal akünün 3 yılda bitmesi

Bende anlamadım gitti. 35.000 km 3.5 yılda akü can çekişiyor dedi. Uyduk ustaya bakalım bu nasıl gidecek.

Akünün bitmesi KM ile alakadar değildir. Az km çok marj yeterde artar bile.

Nadir Bey ilk 2.5 sene araç günlük 50 km yol yaptı, ortalama günlük 4-5 marş yapıyorduk sanırım, ama son 1 senedir 10 günde 1 araç çalışır oldu garajda yattı durdu. Sanırım bu sebep oldu.

Geri