s.alyküm..resimde gördfüğünüz yer nedir_?ne işe yarar_?

SaNCaKTaR

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar...arabamın sağ ön kapı döşemesini sökmüştüm..aynı şekilde sağ arka döşemesini de...ikisinde de resimde gösterdiğim kabloyu gördüm..ne olduğunu ve ne işe yaradığını bilen var mı acaba_?

ayrıca..sağ arka kapımın kilidi kumandadan çalışmıyor...kilitlenmişyor ve de kilidi açılmıyor..onun için sökmüştüm döşemeyi ama nereye bakmam gerektiğini bilemedim..resim üzerinden tarif edebilir misiniz_?

Ekli dosyalar

• 20130731_181616.webp
    20130731_181616.webp
    40.8 KB · Görüntüleme: 114
Kapı üzerindeki aydınlatma lambalarının soketine benziyor.

mrtkezi kilit için öncelikle kapı soketine bak, genelde kapı açıp kapanmasından hareketten kablosu kırılıyor.

doğrudur ama bunlar neden boşta_?normalde bir yere takılı olması gerekmiyo muydu_?her iki kapıda da boşta sallanıo öle :D

her gördüğün sokete bişiy takacaksan işin var.
Alırken donanım özelliklerinde yoktur.
Opel soketini brakmış lambanıda sen tak.

o tamam..ben takayım da..derdimi tam anlatamadığımı zannediyorum..
peki eğer aydınlatma soketiyse;bu ışık nerenin ışığı olacak..bu ışığı nasıl temin ederim_?

saçma sorular soruyo olabilirim kusura bakmayın..yeniyim.. :S

Mesela; bazı modellerin kapı ceplerinde ışık olur, senin aracındaki kapı ceplerinde ışık yoksa doğal olarak o kabloyu takacak yer de olmaz. İllaki o kabloyu aktif hale getireceğim diyorsan ilk önce dört tane ışıklı kapı ceplerinden alman gerekir.

teşekkür ederim saygıdeğer abicim.. ;)

Eklenti olarak verdiğim şemada görebileceğiniz gibi Kapı içleri için lamba soketi. (E50 sol ön - E51 sağ ön - E52 sol arka - E53 sağ arka). Çektiğiniz soket de eklentide göreceğiniz diğer fotodaki bu lambaların F2-14 nolu soketi.

Benim de sağ arka kapı kilidi otomatikten kilitlenmiyordu. Merkezi kilitten kapı kilidine kadar olan tüm tesisatı kontrol ettim sağlamdı. Sağ arka ile sol arka kilitleri yer değiştirdim, bu seferde solda çalışmadı aynı kilit. Ama elle kilitleme yapıyordu. Önce içine makine yağı bastım. Mekaniği çok iyi durumdaydı ama bobinde problem vardı. Arada çalışıyordu çünkü. Orjinali 200TL. Ben de çıkmacıdan 50 liraya sağ arka kilidi alıp taktım, problem çözüldü.

Ekli dosyalar

• soket.webp
    soket.webp
    9 KB · Görüntüleme: 25
  • şema.webp
    şema.webp
    21.6 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
ilgi ve alakanızdan ötürü çok teşekkür ederim..

Geri