Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
hız felakettir bunu unutmayalım.iki dakikalık zevk için kendini ve başka insanların hayatını tehlikeye atma hakkına nasıl sahip olduğunu düşünüyorsun.Allah korusun kimse arkandan ne iyi araba kullanırdı demez ... yoluna gitti derler afedersin.bence biraz daha bilinçli olmakta fayda var
sedan ve hatchbak farkı diyebiliriz bu ses olayına. lastik genişliği, sert süspansiyon titreşimi ve sesi daha çok hissetmeye neden olabilir. bu sebeple yavaş kullanmak, kontrolü yola emanet etmemek en güzeli. Herkese kazasız sürüşler... öbür tarafa pek güvenmeyin derim ben...
dostum kapı fitilleri olabilir. sileceklerin yüksekte olabilir. sileceklere çarpan rüzgar ses yapar. bunları kontrol ettir. ama sorun bunlarda değilse sana kesin çözüm 3000€ verirsen sesi kesersin. nasılmı?
bu parayla güzel bir ses sistemi kur. sesi sonuna kadar aç. emin ol rüzgar sesini bırak hiç bir ses duymazsın. ben yaptım gayet güzel oldu
ses geliyosa yan aynaların olduğu yerdende gelebilir birde 180 le sen motor sesinden rahatsız oldun belki ah be 240 yaptımda o sese doyamadm ben yavaş git ama arada hızlan ama yavaş
Arkadaslar,bugün Ankarada bulunan Opel özel serwislerinin birinde bu konuyu tartısırken anlattıklarınıza benzer bir kaç olay anlatılmısdı.Zira bende aynı dertten muzdaripdim,paylaşmak istedim;
1. 2000 model Vectra da 180 kmye kadar yapılan hızda herhangi bir ses yok.Ama o arac ile 180 km i gectikten sonra arabada bir rüzgar sesi olusuyor.220 km hızı gectikten sonra arabada ses seda yok.Yani 220 km den sonra da yapılan hızda da ses yapmaması.Tam 1 sene boyunca arıyorlar sebebini.Tesadüfen bulunan ve ilginc olan sonuc ön camda milimetrik bir tas carpması sonucu olusan delik...
2. Kullanım sıklığın bağlı olarak veya aracın yaşına bağlı olarak kapı lastiklerinde sinme denilen lastiğin ezilmesi olayı.Ama ilk olarak kapı direklerinin ( ön arka kapı arasındaki direk ) ordaki lastikler değiştirilip diğer değişmemiş ve yeni değişmiş lastiklerinin silikon sıpreyle korumaya alınması.Ve kapı ayarlarının yeniden yapılması.Zira kapı lastiklerinin orjinalleri cok pahalı.
3. Bi de ne alaka diyebilirsiniz ama orjinal radyo anteni yerine takılan yan sanayi antenlerinin yaptığı ses varki aylarca süren calısmadan sonra tamamen tesadüfi bir olayla bulundu...
Hayırlı günlerde,kazasız belasız ve sevdiklerimizle beraber...