Rüzgar Sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selocan77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
BEnimde 100Km de geliyodu hemen yanımdaki sol taraftan. giderken elimi camın üst köşesine koydum kesti. Camın fitili cam çerçevesinin köşesini dönerken çok hafif boşluk var ordan alıyomuş. denemek için ıslak mendil peçetelerinden koymuştum o köşeye fitilin içine 140Km yaptım ses yapmadı busefer.

Düşük hızda bişey anlaşılmıyo zaten ya rüzgar tüneline gireceksin yada yolda giderken sende bi dene elini koy aynı yerden olabilir.
Yada kapı fitillerin eskidiyse yapabilir. Onlar içinde çözüm vardı forumda.

ben arabayı sıfır aldım. aldığım günden beri tam tarif ettiğin yerden ıslık gibi ses geliyor. yarın uzun yola gideceğim. deneyeyim bakalım. yalnız fitilin içine mendili nasıl koydun? kapalı bir plastik zımbırtı gibi hatırlıyorum ben.

ben arabayı sıfır aldım. aldığım günden beri tam tarif ettiğin yerden ıslık gibi ses geliyor. yarın uzun yola gideceğim. deneyeyim bakalım. yalnız fitilin içine mendili nasıl koydun? kapalı bir plastik zımbırtı gibi hatırlıyorum ben.

Camı indir dışarı çık camın sag üst köşesindeki fitil kıvrımına bakarsan orada köşeden dolayı parmagının girecegi kadar bi boşluk var. O boşluğa cama cam kapanınca cama yapışacak kadar koydum. Aslında koyduğumu da unutmuşum denemek için o ara arabada fitil görevi görebilecek ıslak mendil vardı sokmuştum oraya sesi keserse daha sonra kalıcı bi çözüm bulurum diyodum. geçen haftasonu uzun yoldan geldim hiç ses duymadım cam açıkken farkettim ki koyduğum mendil orada duruyo haala.

resimde sarı ile işaretli köşe

920060316183022ol8.jpg

Son düzenleme:
Kartal sanayide sırf cam ve fitil işi yapan yer var orda sormuştum.Takımını 100 ytl demişti vectra b için.

Camı indir dışarı çık camın sag üst köşesindeki fitil kıvrımına bakarsan orada köşeden dolayı parmagının girecegi kadar bi boşluk var. O boşluğa cama cam kapanınca cama yapışacak kadar koydum. Aslında koyduğumu da unutmuşum denemek için o ara arabada fitil görevi görebilecek ıslak mendil vardı sokmuştum oraya sesi keserse daha sonra kalıcı bi çözüm bulurum diyodum. geçen haftasonu uzun yoldan geldim hiç ses duymadım cam açıkken farkettim ki koyduğum mendil orada duruyo haala.

tamamdır. yarın deneyeceğim orasımı diye ama kesin orası. abicim 0 arabada nasıl oluyor bu iş hayret yahu. en donanımlısını aldık bide. gerçi fitilin vs donanımla alakası yok. birde almanya üretimi. :confused:

tamamdır. yarın deneyeceğim orasımı diye ama kesin orası. abicim 0 arabada nasıl oluyor bu iş hayret yahu. en donanımlısını aldık bide. gerçi fitilin vs donanımla alakası yok. birde almanya üretimi. :confused:

Araba sıfır olsada mesele tasarım Opellerin iç cam çerçevesi köşe dönüşü 90C ye yakın. Bazı avrupa araçlarda camın köşesini kapatmak için o köşe oval yapılıyor. Neyse Fitil 90c ye yakın dönüşü tam korunaklı dönemiyor. Cam kapanınca önde bişi yok ama camın arkasında boşlık kalıyor. Yüksek hızlarda cama gelen hava basıncı fitilin o köşeden giriyo arkası da boş olduğundan az da girse ıslık yada far far diye ses yapıyor. resim ekledim yukarıya

MEsala altta başka bi araç var camın opel e göre aynı köşesine bakarsan daha oval camın köşesini içine alıyor.

a326ao8.jpg

Son düzenleme:
Benim arabada da aynı sorun var,100 km. geçince sol kapı tarafından ses geliyor,ustalara sordum genel bir sorun dediler,kapı fitilinden olacağını sanmıyorum çünki yeni arabalarda ses alıyor.

bence çokta takmayın.olabilir ama bende dediğiniz ses gelmiyo

MEsala altta başka bi araç var camın opel e göre aynı köşesine bakarsan daha oval camın köşesini içine alıyor.

a326ao8.jpg

benim cam aynen böyle! köşesi oval. :confused: ulan gene uykum mu geldi acaba. camın nasıl olduğunumu karıştıyorum acaba. neyse yahu, önemli değil şu fani dünyada. takmamak lazım. bas gaza aşkım bas basa, kim tutar seni bas gaza :D:D

bence çokta takmayın.olabilir ama bende dediğiniz ses gelmiyo

valla bendede gelmiyor çok inceden rüzgarın sesi geliyor ama kulağımı yaslarsam ancak

ama 160 ların üstüne çıktığım zaman bayağı iyi geliyor o da normal diye düşünüyorum

daha ii moda girersin :D fena mı HISSET :)

Geri