Ruhsattaki muayene yeri doldu, muayene geliyor ne yapmalı?

Astra Maniaa

Bölüm Sorumlusu
Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar,

başlıktanda anlaşıldığı üzere ruhsattaki 3 muayene yeride dolmuştu şimdide muayenem geliyor maalesef deneme yanılma yapacak vaktimde yok sırasıyla öğrenip bir araya sıkıştırabilmem lazım işlemleri. Son zamanlarda yaptırmış arkadaşlardan yardım beklemekteyim.

Teşekkürler

muayene istasyonuna gitmeden önce; şoförler derneğinden a1 mi a11 mi bi belgeyi alıp, muayeneye öyle gideceksin. araç muayene olduktan sonra sana verecekleri belge ile emniyet md.lüğü trafik işlerinden ruhsatın o bölümü değişecek.

Başıma geldi, bende işleyiş şöyle oldu, Ek C, 1 falan aldığımı hatırlamıyorum.
Aracı muayene götürdüm, A4 kağıdına muayene işlendi, oradan emniyete o evrakla gittim, yeni evrak çıkartıldı ve muayene geçerlilik tarihi A4 kağıda göre yazıldı.

illere göre değişiyor mu bu kurallar? bir ay olmadı yaptıralı tüv zonguldak şehre 20 km . sabah gittim muayene yaptıracağım diye plaka değişecekti. o belgenin kodunu hatırlamıyorum. şoförler derneğine geri zonguldak'a yolladılar almak için. bir de ön sağ balata-diskten geçemedim 3 kere git gel 20 km. tşklr iyi forumlar. kolay gelsin.

dipnot: tüv-türkün sitesinden randevu almıştım. bazı şehirler randevu isteyebilir.

illere göre değişiyor mu bu kurallar? bir ay olmadı yaptıralı tüv zonguldak şehre 20 km . sabah gittim muayene yaptıracağım diye plaka değişecekti. o belgenin kodunu hatırlamıyorum. şoförler derneğine geri zonguldak'a yolladılar almak için. bir de ön sağ balata-diskten geçemedim 3 kere git gel 20 km. tşklr iyi forumlar. kolay gelsin.

dipnot: tüv-türkün sitesinden randevu almıştım. bazı şehirler randevu isteyebilir.

4 sene oldu, değişiklik varsa bilemem ama sizinki farklı;
Plaka değişimi için istenir, Biz sadece 2. yaprağı değiştik, ruhsat sayfası eski devam ediyor. Bizde bir tadilat, değişiklik yapılmadığından dosyaya konacak ek istenmiyor. Sizin işlemde o evrak araç dosyasına ekleniyor.

Öncelikle ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim

İnternettende araştırdım emre beyin dediği gibi işliyormuş sistem
http://www.firsathaber.net/muayene-yeri-dolan-araclarin-islemleri
bu linkten ayrıntıları inceleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Yeni konu açmamak için buraya yazmak istedim,

Benimde ruhsattaki muayne yerleri dolmuştu, gittim muayne yaptırdım , dediler muayne tamam en yakın trafik şubeye git ruhsatı değiştir, ayrıca ruhsatta rehin yazısı da vardı onuda banka ve noterden halledip kağıdını aldım,

Trafik şubeye gittim , randevu almadan işlem yapmıoruz dediler. Şimdi randevu alıcam , ücreti 102 lira imiş ruhsat değişim , fakat sormak istediğim nisan başı gibi aracı satma niyetim var, ruhsatı eski haliyle bırakıp , tüvtürkten aldığım muayne kağıdı ve noterden aldığım borcu yoktur yazısı ile araç satılabilir mi? Yoksa illa önce bir sıfırlamam mı lazım ruhsatı ?

Bilen biri cevap verirse çok sevinirim.. Teşekkürler

Geri