Ruhsatı Arabada Bırakmanın Bir Sakıncası Olur Mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siezma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ruhsat benim için artık cüzdan gibi bir şey oldu. Sol elimde cüzdan, altında ruhsat, altında telefon, altında da sigara şeklinde taşıyor, bir parmağıma da arabanın anahtarını takıyorum :D Biraz obsesifler gibi oldum lakin sıralama ve anahtar parmağı asla değişmez :)

aynen yiğit gibi, ruhsatı cüzdanımla beraber iç cebime atıyorum her sabah. özellikle çalıntı araçların kaderini öğrendikten sonra bende bir alışkanlık oldu bu.

Demek ki şirketlerin % 90 nı aracın anahtarı üzerindeyken çalınması durumunda ödeme yapmıyormuş :)

19 ağustos 2008 in haberi :D poliçenizi bi okuyun derim. anahtarın kaybolması durumunda dahi komple kilit sistemini değiştirebiliyorsunuz.

19 ağustos 2008 in haberi :D poliçenizi bi okuyun derim. anahtarın kaybolması durumunda dahi komple kilit sistemini değiştirebiliyorsunuz.

Kasko poliçesinde anahtar kaybı klozu varsa anahtar kaybında komple kilit sistemi değiştirilebiliyor, o konuda yıllardır hiçbir sıkıntı zaten yok. Aynı şekilde anahtarın çalınması, gasp yolu ile ele geçirilmesi (kişinin rızası haricinde) durumlarında yıllardır zaten ödeme yapılıyor. Ama "nasıl olsa arabam sigortalı" diyerek anahtarını kontakta bıraktığınızda, hele hele aracı çalışır vaziyette bıraktığınızda araç çalınırsa, sigorta şirketine veya polise de bu şekilde ifade verirseniz durum farklı olur ;)

Kasko poliçesinde anahtar kaybı klozu varsa anahtar kaybında komple kilit sistemi değiştirilebiliyor, o konuda yıllardır hiçbir sıkıntı zaten yok. Aynı şekilde anahtarın çalınması, gasp yolu ile ele geçirilmesi (kişinin rızası haricinde) durumlarında yıllardır zaten ödeme yapılıyor. Ama "nasıl olsa arabam sigortalı" diyerek anahtarını kontakta bıraktığınızda, hele hele aracı çalışır vaziyette bıraktığınızda araç çalınırsa, sigorta şirketine veya polise de bu şekilde ifade verirseniz durum farklı olur ;)
Hatta örnek teşkil edecek bir konu vardı abi forumda anahtar üzerinde çalınmıştı araç orduda hurdacıda çıkmıştı. Sigorta ödemiyordu mahkemeliklerdi.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim
anladığım kadarıyla bir çok kişi ruhsatı araçta bırakıyor kaskoda ödüyor sorun yok ama çalınma durumunda kontrollerde ruhsat arabada olsa bile yakalanırlar ama ruhsat ellerinde olursa sahte ruhsat çıkarmaları mı daha kolay olur orada biraz karışıklık var

aracın plakası arananlar listesine düştükten sonra adamlarda ruhsat ve ehliyette olsa araca el koyarlar yeterki aracım çalındı diye karakola gidip ihbar edin

full kasko konusunda yanlışlar var benim araçta full kasko ama amahtar konusunda Savaş abinin yazdıkları geçerli diğer hallerde kasko geçersiz firmalar bu tarz olaylardan(vatandaşın arabasını çalındı olarak göstermesi) çok fazla zarar ettikleri için artık çok katı tutum gösteriyorlar

Geri