Ruhsatı Arabada Bırakmanın Bir Sakıncası Olur Mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siezma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siezma

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arabayı eşim ile birlikte kullanıyoruz ruhsatı bugüne kadar arabada bırakmadık ama bu defada ruhsatı almadan trafiğe çıkma durumuyla karşı karşıya kalıyoruz
ruhsatı arabada bıraksak hiç yanımıza almasak bir sakıncası olur mu
kasko da var çalıntı durumunda kasko bir sorun çıkarır mı

Kasko olayını bilmem ama buna karşın araç çalınması durumun da aracın yakalanması filan çok zor olur. Ufak çevirmeler de ruhsat gösterir geçer adam.

zannetmiyorum benim de babamında abiminde yıllardır sürücü güneşliğinde...

Gündeliğe kullandığımız aracın ruhsatı devamlı arabada duruyor, arada bir kullandığım arabanın ruhsatı ise evde duruyor. Çalınma durumunda ruhsatın araçta olup olmadığı kasko için sorun olmaz.

Evde olursa bu defa kontrollerde sorun yasarsiniz

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kardeşim zaten polis ruhsatı görünce tamam geç demiyor ki kontrol ediyor.ben torpidoya attım zaten Antep'te 1 kez çevirmeye denk geldim onda da kontrol ettiler.araba çalınırsa yakalama kararı çıkar ilk çevirmede yakalanırlar.bence Arabada saklayın.

bizimde araçta duruyor fotokopisi

bu arada geçen 15 tatilde başımdan geçen bir olayı aktarayım:

izmir'den antalya'ya yol alıyoruz. denizli girişinde çevirme varmış polis durdurdu geldi camın yanına hayırdır memur bey radara falan mı girdik dedim, yok genel kontrol ehliyet ve ruhsatınız dedi, o sırada bebek arkada koltuğunda, eşim arkada, bagaj dolu, ön koltuğu da bagaj niyetine kullanıyoruz, park yatak, çantalar vs. tıkamış torpidonun önünü, memur bey ruhsat torpidoda indireyim mi eşyaları tek tek yoksa açılmaz torpido çıkmaz dedim, şöyle bi içeri baktı arabanın, tamam devam et dedi :D

full kasko varsa anahtarı bile üzerinde bırakabilirsiniz... şahsen hiç ruhsat taşımadım hep arabada durur.

full kasko varsa anahtarı bile üzerinde bırakabilirsiniz... şahsen hiç ruhsat taşımadım hep arabada durur.

Araç çalındığı zaman "anahtarı kontağın üzerinde bırakmıştım" dediğinde full kasko sorun çıkarmıyor mu? ;)

Geri