Rötüş Boya ve Ön Tanpon Taş Vurukları Hakkında.

LostCoder

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

Hafta sonu 500Km yol yaptım İzmir dışı tamponumda 2 adet 1-2 milimlik taş vuruğu olmuş alttaki siyah plastik göküküyor çok ufak ama olsun gözüme batıyor:cool: rötüş işlemin nasıl uygulanır iz kalma olayı varmıdır. Gitsem sanayiye herhangi bir boyacıda yaptorsam olurmu? Autoking mini haklarım bitti bu arada:rolleyes:

Hiç autoking'e filan gerek yok. Bir-iki soruşturun sanayide kaportacıya gidin. Boya koduna göre fırça ile rötuşları yaparlar. Aslında boya koduna göre boya da hazırlatabilirsiniz oto boyacılarında. Küçük tüplere hazırlıyorlar. Fırça alıp sizin sürmeniz lazım. Onun yerine kaportacıların eli yatkın olduğu için daha temiz olur. 5-10 lira siftah atarsınız biter gider. ;)

Hiç autoking'e filan gerek yok. Bir-iki soruşturun sanayide kaportacıya gidin. Boya koduna göre fırça ile rötuşları yaparlar. Aslında boya koduna göre boya da hazırlatabilirsiniz oto boyacılarında. Küçük tüplere hazırlıyorlar. Fırça alıp sizin sürmeniz lazım. Onun yerine kaportacıların eli yatkın olduğu için daha temiz olur. 5-10 lira siftah atarsınız biter gider. ;)

Aynen.

usta arac metalık grı oldugu ıcın cok sırıtıyor yaptırma kalsın derım kaput ıcınde bak ben yaptırdım alsancakta kplamacı var bızım arabaların rengınde kaplama malzemesı getrdı adam ben kaput ve 2 camurlugu ona kaplattım kaputta tas gelınce kaplama zarar goruyor 2 sene sonra goturrr yenısını yaptırrım olur bıter

Sanayide bir boyacı tarif ettiler adam kodu tespit etti ve özel makinası var bu işin, 1 subardağı kadar boyayı ambalajlayıp bana verdi. Bende iyi bir suluboya fırçası ile öntampondaki taş vuruklarını kendim rütuşladım güzelde oldu yani.

Dostlar,arka tampon iç tarafında,bagaj içlerinde 1-2 cm lik paslanma var.boyatmalımıyım yoksa zımpara sonrası rötuş kurtarır mı?ayrıca akü nün altında ki kısımdada yüzeysel pas gördüm bugün ne yapmamı önerirsiniz?

Boşver ben görmemezlikten geliyorum :)

Bu gün servise gittim rötuşlatmak için ücretsiz yapıyorlar zaten hani bir beklentim yoktu sırf meraktan bakayım dedim özel birşey yapıyorlar mı? Malesef tahminlerim doğru çıktı fırçayla boyayı sürüveriyorlar sadece plastik tamponun siyah kısmını kapatıyor yakından bakınca belli oluyor anlıyacağınız. En azından ilgili bölgeye dolgu yapıldıktan sonra boyansa sorun olmaz örnek videodaki gibi.

http://www.youtube.com/watch?v=Pv5gTgA3OpM&feature=results_main&playnext=1&list=PL6DB3D88E3BCD98A6

Geri