Rolantideyken devir neden yükselir?

benimkide bazı sabahlar rölantiyi 2000e almssa rahat edemio ığğğğ yapıo araba neden acaba bi süre öyle gidio sonra düzeliyo tabi ama ara sırada olsa niye yapıo

bende de gazdan ayağımı cekince rolanti devri aşırı inip sonra normale dönüyordu(hatta bazen akü ışığını yakıyordu) gaz kelebeği nin içini bu würth ün temizleyici spreyi ile temizledim 1 yıldır rolantide sorun yok.

Bizim araçlarda gaz kelebeğini sökmek çok zor. ta arka tarafta biyerde.

hocam bende 1999 model golf 4 vardı senin sorununu benzinde yapıyordu. hava akış metresindenmiş onu değiştirdim sorun bitti.

Hava akışmetresi bozulsa hem lpg hemde benzinde yapmazmı aynı sorunu?

rölanti dengeleyicisi

önce kelebeği ve ateşleme sistemini kontrol ettirmelisin; kelebek üzerinde rölanti ayarlayıcı ve gaz kelebek potasiyometresi var; rölanti ayarlayıcıyı ve kelebeği temizleterek işe başlayın; ne kadar zor olsada sökülerek temizlenmesi gerekli, üzerindeyken temizletmeyin;sonra araç benzinde düzelirse tüpçüde ayara götürün; eğer benbzinde sorun kalmaz ve tüpte ayara rağmen sorun düzelmezse bujilere ve kablolara baktırın....

En kısa ve doğru yol.

Düzelmez ise akabinde yapılacak ilk iş relanti ayarlayıcı denemektir mantıklı olarak.

Yalnız sabah serinliğinde kısa bir süre yüksek çalışması problem değildir.Seyir halindeki sıcak motor durumundan bahsediyoruz.

Araç benzinde normal çalışıyor bir sorunu yok. LPG de gaz yemiyor. Yalnız hertürlü durumda araç ilk çalıştığında benzinde çalıştığı için rölantideyken ve hatta hareket ettikten sonra devir saatindeki yükselip alçalma bir süre devam edip kesiliyor.

LPG ye aldığımda rölantideyken 1200 ile 900 devir arasında hareket ediyor. hafif hafif hırıltılı gaz veriyor kendisi. gaza baıp gideyim dersende gaz yemiyor zaten anlamadım.

Şimdi bu rölanti sensörü arızalı ise her iki yakıttada aynı problemi çıkarırmı? Rölanti sensörü temizlenirmi yoksa değişirmi? elektronik bir cihazı elletmek ne kadar doğru olur???

Arkadaşlar Vectra B 1,6 aracımda çalışma sesi sanki yüksek geldi. Aceba normal rolantide çalışan araçta devir saati kaçı gösterir.

saygılar.

çok klasik bir tahmin olacak ama kelebekten olabilir mi? Ya da motor bir yerden fazla hava alıyor olabilir. Hava filtresini takarken orda bir boruyu bağlamayı unutmuştum, bende de aynı şeyi yapmıştı, rolanti devri yüksekti ve tekliyordu araba. Boruyu yerine takınca düzelmişti.

++ gaz kelebeğinden olabilir aynı sorun bendede vardı rolanti yükseliyordu bazende stop ediyordu araba boğaz kelebeğini temizlettim sorun kalmadı.

Geri