öyle gaz kelebegi üstten sokup pas sokucuyle temizlenmez. güzelce söküp dışarı alıcak benzinle güzelce temizleyecek. bence sen ustanı değiştir. ayrıca temizletmişken egryide söktürüp temizlettir kafan rahat etsin. bunlar temizlenince sorun bitmezse motor suyu sıcaklık sensörü vardı sanırım ona baktır bence.Evet gaz pedalı elektronik ama rölanti ayarlayıcı var mı bilmiyorum. Bugün ustaya götürdüm. Gaz kelebeğini çıkarmadan bir ilaçla temizledim tamamdır dedi. Ama gel gör ki düzelmemiş.
Rölanti araba iyice ısınana kadar 1200 devir ve gazı bıraktığımda devir çok yavaş iniyor. Sanki kendi kendine gaz alıyormuş gibi. Bazende çok hızlı inip toparlayamıyor ve stop ediyor. Artık ya arabayı değiştireceğim ya da ustayıAma arabama kıyamam
---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 19:26 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 18:50 ----------
Aşağıdaki adresteki benim araca uygun rölanti ayarlayıcı değil mi?
http://www.ebay.com/itm/IDLE-MOTOR-C95166-OPEL-17108187-17111946-17113196-/150540309421
Bir de Gaz Kelebek Potansiyometresi var ne işe yarıyor bilmiyorum.
senin motor Z16XE oldugundan elektronik gaz kelebegine sahip. o gösterdiğin parça benim aracımdaki rolanti ayarlayıcısıyla aynı. benim aracımın motoru X16XEL ama. benim bildiğim z motorların hiçbirinde rolanti ayarlayıcısı yok. ama forumdaki tecrübeli ustalar konuyu görürse bu konuda daha net bilgi verirler.