resime bakarmısınız yakıt tüketimim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsa2012
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ya evet benzin için normalde dizel için bilmiorum? biçok kişinin ki dizel için söylüyorum 4.5 5.0 5.5 hatta geçen görmüştüm 3,8 olan var bu vatandaş nasıl yapıyor bunu ?

Benzinli motorla dizel motoru direkt karşılaştıramazsın ki cunku ikisi piston haricinde oldukça farklı motorlar, fiyatından kullanım şekli ve motor sesi, bakımına kadar... Ancak çok kısa özetle söyleyeyim, dizelin daha düşük tüketmesi en çok şu 3 özelliğin birleşimi sayesinde oluyor: Daha yüksek sıkıştırma oranı ve onun getirdiği daha düşük motor devir sayısı ve onun getirdiği daha ağır ivmelenme.

Bu sayede hele bir de çok bastırmadan çok frene dokunmadan, bakımlı motorla uzun yola cıktın mı 4lt/100km 'li değerlerle gidersin. Ancak aynı kasa araçlarda dizel versiyonu hep daha pahalı oluyor ayrıca bazen bakımı daha zor ve masraflı olabiliyor. Seçim senin.

arkadaşım öncelikle ortalama tüketimin olduğu kısımda yol bilgisayarının menüsünü değiştirdiğin koldaki düğmeye basılı tutarak ortalama tüketimini ve diğer menülerin hepsini aynı şekilde sıfırla. sonra 100 km boyunca aracını sakin kullan. 2000 devir civarı vites değiştir. tabi aracın yük rampa durumuna göre ayarla bunu. özellikle 2.vitesten biran önce kurtulmaya bak araba 3.vitesten itibaren daha az yakıyor. sıkıştırma freni çok kullanma ışıklardan roket edasıyla kalkma hatta kalkarken neredeyse gaz vermeyecek şekilde kalk. 100 km sonra bize ortalama yakıt tüketiminin resmini at... ;)

Valla ne yalan sölim corsa d de nası sıfırlanıo km bilmiorum bide ayrıca ben şeyden korkuorum sıfırlama konusunda şimdi sıfırlandın da 9 dan başlıomuş düşmeye geriye doğru oda biras zor ,geç düşüomuş haralde ben ondan tırstım aslında birasda düşmez fln şimdi iice moralim bozulur. Peki şey yapsam otobana çıksam 80 yada 90 la şöyle bi 50 km fln hız yapsam cruzu açıp ozaman mecburen düşmezmi saten ?
9 lt falan başlamıyor. sen sıfırla dediklerimi yap ondan sonra moralin düzelecek ;)

ben geçen yaz nissan navara ile istanbuldan fethiyeye giderken 5,2lt ortalamayı görmiştüm. fotosunu çektim herkez çok şaşırmıştı. 2.5 turbo dizel 2ton civarında bir araba olmasına rağmen çok az yakmıştı.

Geri