resime bakarmısınız yakıt tüketimim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsa2012
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

corsa2012

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
yaz geldi hala düşmedi ya 6,7 hala başka bu civarda yakan varmı ?

Son düzenleme:
aha benimki kadar yakıyor öfffff ne çok :)
şaka yapılan km leri sıfırladınızmı? ortalama zor iner eğer önceki 2 bilemediniz 4bin km duruyorsa bunun ortalamasını alacaktır..hepisini sıfırlayın

Valla ne yalan sölim corsa d de nası sıfırlanıo km bilmiorum bide ayrıca ben şeyden korkuorum sıfırlama konusunda şimdi sıfırlandın da 9 dan başlıomuş düşmeye geriye doğru oda biras zor ,geç düşüomuş haralde ben ondan tırstım aslında birasda düşmez fln şimdi iice moralim bozulur. Peki şey yapsam otobana çıksam 80 yada 90 la şöyle bi 50 km fln hız yapsam cruzu açıp ozaman mecburen düşmezmi saten ?

Valla ne yalan sölim corsa d de nası sıfırlanıo km bilmiorum bide ayrıca ben şeyden korkuorum sıfırlama konusunda şimdi sıfırlandın da 9 dan başlıomuş düşmeye geriye doğru oda biras zor ,geç düşüomuş haralde ben ondan tırstım aslında birasda düşmez fln şimdi iice moralim bozulur. Peki şey yapsam otobana çıksam 80 yada 90 la şöyle bi 50 km fln hız yapsam cruzu açıp ozaman mecburen düşmezmi saten ?

hersey iyi güzel de Türkçemizi katletmesek iyi olacak :)

cihan kardeşim doğru söylüyorsun ya işte milletten alışkanlık olmuş herkesten göre göre. Haklısın ama sana katılıyorum...

1.3 benzinli ve turbo, normal ş. içi kullanımda ~6lt/100km o kadar berbat veya anormal bir miktar değil ki? Çok uğraşsan, hep düşük devirde frene çok az basarak kullansan 6lt'nin altına ancak düşse 0.7lt/100km tasarruf için değmez bence.

ya evet benzin için normalde dizel için bilmiorum? biçok kişinin ki dizel için söylüyorum 4.5 5.0 5.5 hatta geçen görmüştüm 3,8 olan var bu vatandaş nasıl yapıyor bunu ?

ya evet benzin için normalde dizel için bilmiorum? biçok kişinin ki dizel için söylüyorum 4.5 5.0 5.5 hatta geçen görmüştüm 3,8 olan var bu vatandaş nasıl yapıyor bunu ?

bunun hakkında sayfalarca konu var.sanıyorum aracınızı yeni aldınız.ben gaz pedalına ne kadar yükleneceğimden tutun, trafik içinde kaçıncı vites, hangi mevkilerde boşa yada gaza basmadan vitesde yürüteceğime kadar hepsini ezberledim.daha doğrusu reflex oldu.sizde zamanla ekrandaki *anlık tüketim* ve *ortalama tüketim* e bakarak bir sürüş stratejisi geliştirirsiniz.sonra uygulaya uygulaya alışkanlık olur...

Fena değil değerler ama benim tüplü kadar yol yaparmısın bilmiyorum , yani 70 liralık yakıta 300 KM

Bu ortalamaları elde etmek için ya da bu değerleri oluşturan pek çok sebep var..Sürekli devirli ve yüklü kullanım, motor yağı ve bakımlarının durumu, lastik ve jant ebatları,ortalama hız değeri, şehir içinde tampon tampona kullanım vs..Bu yakıt ortalamalarına kimse inanmıyor :D .. Yani Fevzi okursa konuyu cevap verecektir, benim araç 8.4 lt yakıyor yol bilgisayarında.. 120 km önce sıfırlamıştım ve ort hız 32 km/sa .. Öğrenci olduğum için depoyu fulleyemediğimden :D ,şimdilerde kullanmıyorum (full ya da en azından yarım depodan biraz fazla yakıt yüküyle kullanım daha iyidir ortalamalar ve performans için..) yol bilgisayarı değerlerine göre hesap edeceğim(tabiki kesin sonuç değil,yaklaşık değerler); gazın litre fiyatı 2.56 tl..100 km de 8.4 lt yakıyorsa km'de 84 gr gaz yakıyordur..Ücret olarak da 2.56 x 84 = 215 kuruş çıkıyor..Ben memnunum..Bir zaman opel in bilirsiniz ECOFLEX olayı var..Yani bilmiyorum, aracınız 75 hplik mi ama eğer 95 hplik ise serviste ücretsiz ecoflex yazılım yüklüyorlardı..Daha düşük emisyon değerleri ve neticede daha tutumlu bir motora dönüşüyor..Ama hala devam ediyor mu bilmiyorum..

Geri