resimdeki parça rolanti devir sensörümü ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baris81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

baris81

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
astra H dizel motordaki , resimdeki parça rolanti devir sensörü mü ve orada kısa hortumun amacı ne? o hortum kırılmıştı ve güzel bir şekilde japon yapıştırıcısı ile yapıştırıldı... arabada motor soğuk iken rolanti devir oynaması var. acaba bu rolanti devir sensörünü çıkarıp temizlemenin faydası olurmu ? çıkartırkende kırılır diye korkuyorum :)

Ekli dosyalar

• DSC_0270.webp
    DSC_0270.webp
    41.1 KB · Görüntüleme: 92
  • DSC_0271.webp
    DSC_0271.webp
    46 KB · Görüntüleme: 67
  • DSC_0272.webp
    DSC_0272.webp
    44 KB · Görüntüleme: 52
Parça o mu değil mi bilmiyorum ancak kırık nedeni ile elinde kalabilir,
opelde çalışıyorsa kurcalama mantığı önemli...

kesin kırılır aman oynama:)

resimdeki boğaz kelebeğinin elektronik sensöründen boğaz kelebeğine doğru giden serçe parmağından küçük hava hortumu. boğaz kelebeğini sadece bu hava hortumumu yönetiyor o zaman.?? bendeki sorun sabahları ilk çalıştırmada devir oynaması ve. fazla rahatsız etmeyen 1.7 devirden sonra gaza basınca 1.7-1.8 devir arası düşük viteste daha çok, yüksek vitesde fazla hissettirmeyen silkelenme var. ama gaza basıp 2.0 bin devir üzeri süratta ve bu devir üzeri kullanımda sorun yok. acaba bu parçadan mıdır ?

.
...

Arkadaşım o otomatik jikle olabilir.Sadece soğukken o gidip gelmeleri yapıp ısınınca düzeliyorsa jikledir.

alttakı boruyu çıkarınca borudan motor çalıştıkça hava geliyor.

astra g benzinli aracım yüksek devirde çalışmaya başladı dün ve bugün. o hortumun çıktığını ve hava üflediğini gördüm. hortumu çıkan yerine takıyorum ama araç stop ediyor gaza basıyorum devir normal yükseliyor ama bırakınca stop ediyor sorun ne olabilir?

astra g benzinli aracım yüksek devirde çalışmaya başladı dün ve bugün. o hortumun çıktığını ve hava üflediğini gördüm. hortumu çıkan yerine takıyorum ama araç stop ediyor gaza basıyorum devir normal yükseliyor ama bırakınca stop ediyor sorun ne olabilir?
rolanti boğaz kelebeğinde tıkanma olabilir.

Arkadaşım o otomatik jikle olabilir.Sadece soğukken o gidip gelmeleri yapıp ısınınca düzeliyorsa jikledir.

Kemal bey sabahları soğukken ilk çalıştırdığımda bu dalgalanma mevcut ısınınca normale dönüyor. Araç garanti kapsamında ustam yakıtı bir değiştir öyle deneyelim dedi. Aslında sorun edilecek birşey değil ama 20000 km deki bir dizelin bunu yapmaması gerek herhal.bu otomatik cikle arızasımı sizce

Geri