rektefiye sonrası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brathard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brathard

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
mrb arkadaşlar, opel astra g aracımı geçen hafta yağ yakma probleminden dolayı tamire verdim, sekmanlar,kol yatak,siboplar,triger seti,bujiler,kadeh,üst jonta değiştirildi ve üst kapak taşlandı, Bin km kullandım aracı zorlamadan 1 litre yağ yaktı tamircimde sekmanlar yerine alışıncaya kadar yağ yakar dedi yağı tamamladı ve bidahaki eksiltmede değiştirecez yağı yine yakarsa ozaman açarr yeniden bakarız dedi sizce bu normalmi ?

Hayır değil. Sadece bu 1000 km olayı araç içinde metal talaşının kalmasının nedeni sonrasında yağ değişir yola devam eder. O zaman sıfır araçların tamamı yağ yakması gerek neticede sıfır araçların tüm parçaları yeni ;)

2bin km oldu 2 litre yag eklendi tamircim motor yagini degistirelim biradaha dene olmassa acariz dedi deneyelimmi yoksa direk acilsinmi bilgisi olan varmi baska beyler

2bin km oldu 2 litre yag eklendi tamircim motor yagini degistirelim biradaha dene olmassa acariz dedi deneyelimmi yoksa direk acilsinmi bilgisi olan varmi baska beyler

Bu nasıl iş anlamadım gitti. Öyle şey olur mu? o yağ değişiminin bir amacı vardır oda motor yapılmasından dolayı metal talaşının araca zarar vermemesi için temizlenmesi bir kere araç 1000 km yaptıktan sonra yağ değişir sonra yola devam. Bu nasıl iş?

valla abi ucbinde yag seviyesi bir litre eksiliyodu sonra her bin km de bir yarim litre yag koyuyodum araba yapildi bin km de bir litre ne ucuyo acaba sekmanda takarken yada subap jontasindami bisi olduki anlayamadim

valla abi ucbinde yag seviyesi bir litre eksiliyodu sonra her bin km de bir yarim litre yag koyuyodum araba yapildi bin km de bir litre ne ucuyo acaba sekmanda takarken yada subap jontasindami bisi olduki anlayamadim

Duman atıyor mu?

beyaz duman atiyor sohukken bide sıkıstirdigimda

Arabada su eksilmesi var mı? Beyaz duman yağla suyun karışması anlamına geliyor diye biliyorum..!

bir problem olduğunu ustada gördü sanırım. nadir abinin dediği gibi motor yapıldıktan bin km sonra yeni parçaların talaşları temizlensin diye yağ değişir sonra normal kullanıma geçilir. yağ yakma devam ediyorsa problem giderilmemiş demektir. usta birdaha açarız dediğine göre normal gitmeyen birşeyin olduğunu farketmiş.motor tekrar açılacaksa yapılacak masraflara katılmayın. değişen parçalarda işçilik hatasından problem olduysa tekrar yapmaka yükümlü. tekrar açılmada sizden para talep etmeyecekse biranönce açtırın.

ilk 4-5000km mutlaka yakar ama sonra normale döner

Geri