Rampada arıza lambası yanıyor-tekleme de var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okyanus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okyanus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
meraba arkadaşlar.. bende astra g 1.6, 16v, 2000 model bi araç var. araca bir yıl kadar önce lpg taktırdım(stephanelli marka) . bu günlerde rampa çıkarkan arıza lambası yanıyor düze çıkınca lamba sönüyor. bunu genelde yapıyor. onu görmezden geliyordum, şimdi bir de rampadan çıktıktan sonra normal 4le 5le giderken viraj geldiği zaman gazdan ayağımı çekiyorum virajı geçince de tekrar basınca kısa bir süre tekleme atlama yapıyor fazla abartılı olmasa da. bilgisayara bağladık yakıt düzeltme (bank1) fonsiyon düzenleme gibi arızalar çıktı ve 0170 arıza kodunu verdi. burda forumda bu arıza kodunu aratıp şöyle bi baktım oksijen sensörü demişler fakat o değişince de lamba bi süre sonra yine yanmış.hava debimetresi demişler .arkadaşlar sorun ne olabilir sizce. diğerlerine nazaran tekleme hasıl oldu bir de ama her zaman yapmıyor. lambada sadece rampada yanıyor. yardımcı olursanız sevinirim
progress.gif

aynısını arkadaşın 1.7 dti aracı yapıyordu dik yokuşta arıza lambası yakıyordu hava filitresini orjinal takınca düzeldi

teşekkürler arkadaşım. peki onun arabasında da tekleme var mıydı, yoksa sadece arıza lambası mı yanıyordu?

sanırım bu arızayı başka yaşayan yok

yokuşa vurunca arıza ışığı yakıp çekişi düşürüyordu.aracın benzinli teklemeyi neden yapar buji buji kablosu ateşleme bobini ni kontrol ettir son olarak benzin pompasına baktır.şimdilik aklıma bunlar geliyor.

araç lpgde yapıyor bunu. ateşleme bobinini değiştirdim, değiştireli fazla olmadı, ve ışık yandığı anda hafif bir atlama yapıyor çekiş hususunda ise farkedilen bir düşüş sezinlemedim.

sanırım fikri olan yok

lpg li opellerde olan bir sorun. benimde arıza lambam yokuş aşağı inerken yanıyor:) bir süre benzinle gittiğinde sorun düzeliyor. tabi devam ediyorsa buji kablolarında ve ateşleme bobinindede sorun olabilir. aslında forumda "motor arıza lambası" diye aratırsan birçok kişinin aynı şeyle karşılaştığını ve çözüm önerilerini görebilirsin.

hmm

yokuşa vurunca arıza ışığı yakıp çekişi düşürüyordu.aracın benzinli teklemeyi neden yapar buji buji kablosu ateşleme bobini ni kontrol ettir son olarak benzin pompasına baktır.şimdilik aklıma bunlar geliyor.
:good: :good: :good:
rampada tekleme,silkeleme,atlamaya bu parçalardan büyük ihtimal biri sebeb oluyordur ;)

Geri