Rampa Sıkıntısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ern1402
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Valla arkadaşlar 1.3 cdti chipli ve chipsiz kullandım kesinlikle chipsizken araç 1. vitesi rezalet ötesi diyebilirim chipli iken yine sıkıntı var fakat eskisinden bin kat daha iyi hatta arkadaş kullandığım aracı 130beygir yaptı tafsiye ederim ;)

Valla arkadaşlar 1.3 cdti chipli ve chipsiz kullandım kesinlikle chipsizken araç 1. vitesi rezalet ötesi diyebilirim chipli iken yine sıkıntı var fakat eskisinden bin kat daha iyi hatta arkadaş kullandığım aracı 130beygir yaptı tafsiye ederim ;)

chip + yakıt tuketımı zaten 1.3 cdti alanlar geenelde hem vergı hemde yakıt tuketımı dusuk dıye alıyolar chıp uygulaması yapıpda aracın tuketımını 10 / 11 lıtre yaptıkdan sonra satıp 1.6 yada 2.0 benzınlı bır arac almak daha mantıklı gelıyor.

Chiple kurtul :D chiple basmazsan normalden az yakarsın sürekli basarsan yüksek rakamlar tüketirsin.

Chiple kurtul :D chiple basmazsan normalden az yakarsın sürekli basarsan yüksek rakamlar tüketirsin.

chipli arac kullandım ama chıp takıpda daha ne kadar az yakabılırım ki zaten 160 kurus yakıyor kmde :D sadece 1.vıtesde rampada guc versın kafii :D

rampa aşağı boşa atmak tüketimi düşürmez vitesde boşda iinmek sıfır tüketim.boşa attığımız zaman rolantideki yakıt serfiyatı oluyor.viteste rampa aşağa devir yükselsede bişe olmaz gene 0 tüketim hatta frenlemeye yardımcı oluyor...
arkdaşda katılıyorum 25 ytl lik mazotla 140 km yol yapıyyorum şehir içi:)
uzun yolda en fazla yüzde 30 luk bir değişim olur

ED41 in dediği doğru sıfır tüketim ideali kompresyona bırak gitsin :D
chip 1inci vitesi çok güzel kurtarır ve gerçekten basmazsan da orjinalinden az yakar. ben toplam 120bin km falan chipli 1.3 cdti kullandım. 60bin falanda chipsiz ayağına hakim olursan daha az yakıyor. basıncada utandırmıyo

chiple normal sakin kullanisla biraz az yakiyor hircin ve sert kullandigindada biraz fazla. yani suanki degerlerinle ayni olur..
benim zafiyi 1 yil chipsiz kullandim 1 yili asti chip var yani test edip onaylandi:D.

Ern1402 adli arkadaşa yaziyorum :
Dün yazmiştiniz 20 tl ile 160-170 km arasi gidiyorum diye hem de sehir içinde.şöyle bir düşündüm sehir içinde bu değerler mumkundeğil olasilik da yok sadece o .o zaman sizin dediğinize göre sadece sehir içi sizin araciniz 20 tl euro dizel ile 160-170 km gidiyorsa 125 kuruş yakiyor,uzun yolda da bu 0.90 krş yakacak demektir ki saten sanmiyorum piyasada uzun yolda bu değer yakan bir araç olacağini.birakin uzun yolu sehir içinde 125 krş yakan araç yoktur piyasada.anahtarimi koyarim ortaya.bence sizin ölçümünüz tamamen yanlişbir de aracimi yokuş aşaği saldim diyorsunuz saten bu da yakit tuketimini artiracaktir önemli ölçüde.kesinlikle 20 tl yakit ile sadece sehir içi 160 km mumkun değil diyorum sehir içi 125 kuruş yakan araba hiç görmedim belki opel corsa 1.o motor bir ihtimal olabilir.

Gelelim benim aracimin yakitina,
tekrar soyluyorum 25 tl euro dizel ile ssadece sehir içinde 1.2. Ve 3. Vites kulaniyorum 4. Vites hiç yok rampa hiç yok,25 tl ile 120 km gidiyorum,uzun yolda ise 16o km gidiyorum.şimdi soruyorum arkadaşlar bu değerler normalmidir_? Yani 100 kmde uzun yol 5 ltre kmde 156 kurş,,sadece sehir içinde ise 100 kmde 6.5 litre yakiyorum yani kmde 200 kurş yakiyor.şimdi bana bu değerler normal mi soyleyin lutfen tesekur ederim...

Bence değerler normal, 20 tl ile 160-170 km ise şehir içi için imkansız. Deponuzu doldurup öyle ölçüm yapmanızı tavsiye ederim.

Ern1402 adli arkadaşa yaziyorum :
Dün yazmiştiniz 20 tl ile 160-170 km arasi gidiyorum diye hem de sehir içinde.şöyle bir düşündüm sehir içinde bu değerler mumkundeğil olasilik da yok sadece o .o zaman sizin dediğinize göre sadece sehir içi sizin araciniz 20 tl euro dizel ile 160-170 km gidiyorsa 125 kuruş yakiyor,uzun yolda da bu 0.90 krş yakacak demektir ki saten sanmiyorum piyasada uzun yolda bu değer yakan bir araç olacağini.birakin uzun yolu sehir içinde 125 krş yakan araç yoktur piyasada.anahtarimi koyarim ortaya.bence sizin ölçümünüz tamamen yanlişbir de aracimi yokuş aşaği saldim diyorsunuz saten bu da yakit tuketimini artiracaktir önemli ölçüde.kesinlikle 20 tl yakit ile sadece sehir içi 160 km mumkun değil diyorum sehir içi 125 kuruş yakan araba hiç görmedim belki opel corsa 1.o motor bir ihtimal olabilir.

Gelelim benim aracimin yakitina,
tekrar soyluyorum 25 tl euro dizel ile ssadece sehir içinde 1.2. Ve 3. Vites kulaniyorum 4. Vites hiç yok rampa hiç yok,25 tl ile 120 km gidiyorum,uzun yolda ise 16o km gidiyorum.şimdi soruyorum arkadaşlar bu değerler normalmidir_? Yani 100 kmde uzun yol 5 ltre kmde 156 kurş,,sadece sehir içinde ise 100 kmde 6.5 litre yakiyorum yani kmde 200 kurş yakiyor.şimdi bana bu değerler normal mi soyleyin lutfen tesekur ederim...
Ne 5 i ne 6.5 lıtresı bundan oncekı baska arkadasların acılmıs konularında adamlar 1.3cdti le 3.0 litre sehır ıcınde kullandıklarını soyluyorlardı ,, benım aracımında yakıt tuketıımı dedıgım gıbıdır merak eden ıstıyen varsa gelsin pendıge 25 tl mazot koyalım deponun dıbıne kadar vuralım kac kmde bıtıyor !! ayrıca benım verdıgım degerlerde genelde ıstanbul trafınge kalmadıgım degerlerdır ya cok erken cıkarım yada cok gec yolun bıraz daha bos oldugu zaamanlar en fazla 80 km hızla ...diger yandan vıtesı boşa alıp yokus asagı ınmek nasıl yakıt sarfıyatnı arrtırıyor bunu bana maantıklı bır sekılde bırı acıklasın cok merak edıyorum , yokus asagı ınıyorsunuz mesela aracı vıtesden cıkarmadıgınızda 20 yada 30 devır ıbresıyle ınıyor buradakı 20le30 devrımı cok yakıyor yoksa bosa aldıgınızdakı o rolanti devrimi ?

Geri