Rampa çıkarken zorlanıyor arabam

gaz kelebeğinde bi problem olabilir.

sanırım benim problem aynnı arkadaş.Bende yokuş yukarı kalkacağım zaman gaza basıp hemen kalkamıyorum.Gaza basıp devirin yükselmesini bekleyip öyle kalkabiliyorum.yokuşları çıkarkende vites düşürdüğümde devir yine geç yükseliyor.Bu sorunlar araba biraz çaldıktan sonra artıyor

bu denemeyi aracın içinde yolcular varken mi yapıyorsun yoksa araç boşken mi yapıyorsun. benim aracın içinde 6 kişi olursak valla bende zorlanıyorum baya bi. normalden daha fazla gaza basmam gerekiyor kaldırırken ve yokuş yukarı yavaş yavaş çıkıyor. tabi yokuşun açısıda önemli. dik bir yokuşmu yoksa normal bir yokuşmu.
yokuş açısı tahminime göre 40-45 derece yolcu sayısı 2 yi geçtimi bu problem başlıyo araba boşken problem yok gibi yani var da okadar bariz değil. ya gaz pedalından olabileceği söylendi de daha önce ama bilmiyorum.

geri geri giderken frene basmadan 1 e atıp kalkmayı dene.Benimki benimki lık lık edip stop edecekmiş gibi olup öyle kalkıyor

45 derecemi jepp olarak kullanmıyorsun dime...

Arkadaşım eğer 45 derecelik bi rampa diyorsan arabada da senle beraber 2 kişi varsa 1.4 motor haliyle zorlanır ama o birazda yüklenmeyle alakalı, 1.4 araçla 3000-3500 devirde atarsan yığılabilir, Peki 1. viteste 5500 devir dolaylarına rahat çıkıyordur heralde aracın dediğin rampada, o devirlerde 2'ye atınca toplamıyorsa (hızlanmıyorsa) motorun o zaman problem var demektir.

sanırım aracında problem yok. benim araç 1.6 ve yolcular varken bende zorlanıyorum rampalarda. hatta kaldırırken bile zorlanıyorum içi full olunca.

Arkadaşım eğer 45 derecelik bi rampa diyorsan arabada da senle beraber 2 kişi varsa 1.4 motor haliyle zorlanır ama o birazda yüklenmeyle alakalı, 1.4 araçla 3000-3500 devirde atarsan yığılabilir, Peki 1. viteste 5500 devir dolaylarına rahat çıkıyordur heralde aracın dediğin rampada, o devirlerde 2'ye atınca toplamıyorsa (hızlanmıyorsa) motorun o zaman problem var demektir.
arkadaşlar rampa eğiminin 45 derece civarında olduğunu söyledim yanılmışım ama sanırım en çok 30 derecedir.1. viteste 4500-5000 devire kadar çıkabiliyor ancak 2 ye atınca bi süre sabit gidiyor biraz daha gaza yüklenince hızlanmaya başlıyor ama düşük bir ivmeyle. ya belkide ben sorunu fazla abartıyorumdur bilemiyorum...

Son düzenleme:
O zaman, 3500'de 2' ye atıp araç yavaşta olsa hızlanıyorsa çok problem yok 1.4 motorla ancak bu kadar olur.. Eğer daha çabuk hızlanmak istiyorsan daha yüksek devirlerde (4000-4500) 2'ye at, araban 2'de çok daha rahat toplayacak. Kısaca 45 derecelik bi rampada aracın 2'de topluyorsa problem olmaz ama haliyle motor hacminden dolayı ağır bi şekilde hızlanacak...

Geri